Köpvärda aktier i november

Köptips Rapportperioden har skakat om vår lista över tio köpvärda aktier och föranleder ett antal byten inför november.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt backat 1,5 procent till och med onsdag förmiddag sedan den senast uppdaterades inför oktober månad. Det kan jämföras med att börsens totalindex (inklusive utdelningar) samtidigt sjunkit med 0,6 procent.

Det främsta skälet till den svagare utvecklingen är fönstertillverkaren Inwido som överraskade marknaden med en svag niomånadersrapport. Vi valde att ta ned rekommendationen på aktien till neutral från tidigare köp och som en konsekvens av det tar vi också ut aktien från listan över tio köpvärda aktier.

Teknikhandelsbolaget Indutrade är den andra surdegen i listan efter en kvartalsrapport som underskred förväntningarna. Bäst på listan var återigen bussoperatören Nobina och nischbanken Resurs var god tvåa.

Inför november månad gör vi två förändringar på listan. Vi tar ut Indutrade och Inwido.

Indutrade kom in på listan inför februari 2015 och totalavkastningen sedan dess uppgår till imponerande 65 procent, vilket kan jämföras med 9,4 procent för börsens totalindex (inklusive utdelningar).

Inwido kom in på listan inför januari 2015 och har sedan dess levererat en totalavkastning på 53 procent, vilket kan jämföras med 15,6 procent för börsens totalindex (inklusive utdelningar).

Det är med andra två aktier som lämnar listan efter väl förrättat värv. Nya aktier på listan över tio köpvärda aktier är Nordea och Nibe – en utdelare och en förvärvare.

Storbanken visade framfötterna i sin niomånadersrapport och vi har stärkts i synen på bankens utdelningsförmåga. Värmeprodukttillverkaren Nibe har en uttalad tillväxtambition och vi tycker att den sura reaktionen på bolagets nyemission ger ett bra tillfälle att kliva in.

Här är hela listan över våra tio favoriter i november:

Nordea: Trots lågräntemiljön visar bankrapporterna solida resultat och en bra grund för fortsatt generös utdelningspolitik. Om räntorna dessutom börjar stiga så stärks branschens vinstförmåga ytterligare.

Nibe: Värmeproduktbolaget är en klassisk förvärvare på börsen med en uttalad ambition att fortsätta köpa i många år till. Efter det senaste förvärvet har bolaget gjort en nyemission som pressat kursen. Vi ser det som ett bra tillfälle att komma in i aktien.

Resurs Bank: Vi var skeptiska inför noteringen men har sedan dess fått se en stark rapport och stigande prognoser. Hög väntad tillväxt och hög direktavkastning – som ska stiga rejält kommande år – får dagens värdering att se alldeles för låg ut.

Hexpol: Polymerspecialisten är en av börsens största förvärvsmaskiner som dock legat lågt med köpen den senaste tiden – vilket avspeglats i en svag kursutveckling. Utrymme till förvärv saknas inte och signalerna från bolaget tyder på att det börjar bli dags.

Doro: Aktien underpresterat till följd av förseningar i upphandlingar, problem som nu verkar vara lösta. Bolaget har en attraktiv underliggande tillväxt och goda långsiktiga utsikter.

Opus Group. Vi attraheras av kombinationen svensk hemmamarknad och stor amerikansk exponering på oligopolliknande marknader. Möjligheten till nya förvärv är en stor potentiell värdedrivare.

Autoliv. Fordonsunderleverantören är dominant i sin sektor och har ljusa utsikter trots ett motigt nyhetsflöde under den senaste tiden..

H&M. Dollarpressen har kommit tillbaka och den senaste rapporten visade sämre lönsamhet, men aktien har kommit ned på attraktiva nivåer – inte minst som 2017 har utsikter att bli ett betydligt bättre år.

Nobina: Bussoperatörens senaste rapport var återigen ett styrketecken som talar för att marknadens prognoser om både generös och växande utdelning kommer att infrias.

Scandi Standard: Den stabila nordiska verksamheten i kombination med en generell ökning i konsumtionen av kyckling och bra utdelningsutsikter talar fortsatt för aktien.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses antingen som en helhet eller som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med månadsskiften reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, inför maj månad.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i november.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Nordea Bank Abp Köp 93,50 -
NIBE Industrier B Köp 67,70 -
Resurs Holding Köp 56,70 -
HEXPOL B Köp 78,65 -
DORO Köp 62,25 -
Köp 6,70 -
Autoliv SDB Köp 895,00 -
Hennes & Mauritz B Köp 253,00 -
Köp 59,50 -
Scandi Standard Köp 64,00 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -