Nilörngruppen minskar vinsten

Börs Etikettsbolaget Nilörngruppen redovisar ett resultat efter skatt på 18,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (20,6).

Resultatet per aktie uppgick till 1:62 kronor (1:81).

Rörelseresultatet blev 25,6 miljoner kronor (25,9). Nettoomsättningen steg med 12 procent och uppgick till 192 miljoner kronor (172).

Orderingången uppgick till 156 miljoner kronor (150), en ökning med 4 procent.

Etikett- och förpackningsbolaget Nilörngruppen såg en sekventiell inbromsning i tillväxttakten i det andra kvartalet.

"Som beskrevs i föregående rapport påverkades det första kvartalet positivt och därmed det andra kvartalet motsvarande negativt av att påsken i år inföll senare i år", skriver bolaget.

Nilörns orderingången ökade med 4 procent i det andra kvartalet. Omsättningen ökade med 12 procent. Motsvarande siffror för det första kvartalet var 35 respektive 33 procent.

"Vi ökar såväl på den skandinaviska hemmamarknaden som i Tyskland och Italien, men har noterat en viss försiktighet på den engelska marknaden jämfört med de senaste årens kraftiga ökningar", skriver bolagets vd Claes af Wetterstedt i rapporten.

Nilörn tog under kvartalet kostnader om 1,4 miljoner kronor för det förestående bytet till börsens huvudlista (small cap-segmentet). Justerat för det var Nilörns vinst på ungefär samma nivå som andar kvartalet i fjol, trots tillväxten. Det förklarar vd:n med en kalendereffekt och fortsatta investeringar.

"Den något minskade bruttomarginalen förklaras av vi tagit in några större kunder till lägre marginaler samt att försäljning av förpackningar ökat där vi har en lägre marginal än för etiketter och accessoarer", skriver han vidare om bruttomarginalen som uppgick till 43,6 procent, ned från 45,0 procent andra kvartalet 2016.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -