Heta Listan plockar in uthyrare

Heta Listan: Den svenska börsen är ljummen i global jämförelse. Men USA visar fortsatt styrka. Till veckans lista presenteras en snabbväxande uthyrare som väntas öka vinsten kraftigt.

Listan rymmer nu tre aktier. Vår två kandidater Parker Hannifin och Automatic Data Processing (ADP) har kvalat in. Stora Enso, som legat lägst på listan har stigit 5 procent över vår trigger. ADP har stigit 2 procent över vår ingångsnivå, men Parker Hannifin har backat 2 procent.

Den amerikanska tech-sektorn har återigen visat sig från sin bästa sida. Netflix, Nvidia, Ebay, Microsoft, Servicenow och Adobe är exempel på teknik-aktier som vi berört tidigare på Placera - och som närmar sig nya rekordnivåer. Styrkan är svår att ta miste på. Men oron för att vi närmar oss toppen kvarstår.

Varför är det intressant? Den starka sektorn leder uppgången och när toppen väl sitter där är tjurmarknaden slut. I andra änden hör Stockholmsbörsen till en av de svagare marknaderna. Och kommer därför att toppa före USA.

Storbolagsindex OMXS30 har förvisso rekylerat uppåt. Från bottennoteringen mäter stigningen drygt 4 procent. Trots ökningen är trenden på vår hemmabörs allt annat än övertygande. Och det går inte att blåsa faran över. Snart kanske vänder ned igen. En normal uppåt rekyl inom en sjunkande marknad motsvarar vanligt vis ungefär hälften av det tidigare tappet.

Förra veckan rådde vi att vara moderat med positionsstorlek kommande veckor. Detta råd gäller tills vidare.

Här är veckans kandidat.

United Rentals (URI)

Trigger 177,00. Målkurs 203,00. Stop loss 168,00.

United Rentals är Nordamerikas största uthyrare av konstruktions- och industriutrustning. Så som gaffeltruckar, kompressorer och grävmaskiner. Bolaget har cirka 15 000 anställda och är etablerade i 49 amerikanska stater och 10 kanadensiska provinser.

Aktien har stigit 80 procent de senaste tre åren men även efter uppvärderingen har bolaget en modest prislapp. P/e-talet på årets förväntade vinst är under 12 och PEG-talet låga 0,6.

Bolaget gynnas av den starka konjunkturen och de förväntat ökade satsningarna på infrastruktur. 16 av totalt 17 analytiker som följer bolaget, och som rapporterar till Factset, har höjt prognosen för årets vinst per aktie under februarimånad. 

Omsättningen förväntas växa med 14 procent under det innevarande året och vinsten per aktie med hela 40 procent. Sedan första kvartalet 2016 har bolaget lyckats överträffa estimaten i varje redovisningsperiod.

Köp aktien om den stiger över 177,00 dollar och sätt stopp vid 168,00.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -