Heta Listan reser mot nya mål

Heta Listan: PGS har gått i mål, vilket innebär en bokad vinst på närmare 30 procent. Veckans kandidat är en marknadsledare inom reseindustrin på nätet.

Det är två händelserika veckor som passerat sedan förra publiceringen av Heta Listan. Norska PGS har stigit förbi vår målkurs, det innebär att vi kan bokföra en vinst på närmare 30 procent. Aktien har fortsatt sin resa uppåt i takt med att Brentoljan stigit till närmare 76 dollar fatet.

Under vår frånvaro har också börshumöret repat sig både i Stockholm och USA, stärkt av en hygglig rapportperiod i Sverige och starka teknikbolagsrapporter i USA.

Klädbolagen Burlington befinner sig fortsatt i en positiv trend men bransch Macy’s har istället stått och stammat. Får inte aktien fyr överväger vi att skrota den från listan. Vår andra satsning i energisektorn, Nextera Energy har också varit lite trög.

Bättre har det gått för affärsförslagen Visa och Intuit, båda aktierna handlas nu på nya rekordhögstanivåer.

Med generellt bättre fart på aktiemarknaden är det hög tid för nya affärsförslag. Med kortvecka på svenska börsen är det USA som får bidra med aktienyheter.

Här är veckans kandidat:

Booking Holdings (BKNG)

Trigger 2229,00. Målkurs 2565,00. Stop loss 2118,00.

Efter att aktiemarknaden stängt i USA senare ikväll släpper Booking sin nästa kvartalsrapport. I föregående kvartalet växte vinsten med hela 19,4 procent och förväntningarna är positiva även inför den kommande rapporten.

I kvartalet förväntas antalet bokade nätter ha ökat mellan 8-12 procent. Vinsten per aktie antas vuxit till 10,63 dollar, vilket är 7,5 procent bättre än samma period ett år tidigare, enligt Zacks Investment Research.

Helårsprognosen från 4Traders innefattar att omsättningen stiger till 14,8 miljarder dollar i år, och till 16,9 miljarder dollar under 2019. Det ger en förväntad försäljningsökning på 14 procent under nästa år. 2019 antas bolaget leverera en ebitda-marginal på 36 procent. På estimaten handlas aktien till p/e 22.

Booking är marknadsledare på semesterbokningar online och driver främst sajten Booking.com, som också står för merparten av intäkterna. Koncernen äger också bland annat sajterna kayak.com, agoda.com och rentalcars.com.

Inför kvartalsrapporten handlas aktien i närheten av tidigare rekordnivåer och ett positivt utfall vid kvällens rapportering kan sätta fart på aktien i rätt riktning. Rekommendationen är att avvakta rapporten och kliva på aktien om marknadsreaktionen blir positiv, och aktien stiger över vår triggerkurs på 2 229 dollar. Sätt stop loss-nivån vid 2 118 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -