Fint köpläge för den långsiktige

Aktieanalys Amerikanska saas-bolaget Servicenow befinner sig mitt i den digitala transformationen. Senaste rapporten visar vägen till fortsatt stark tillväxt.

Servicenow är leverantör av molnbaserade tjänster för att automatisera företags IT-verksamhet. Saas är en förkortning för Software as a service.

Servicenow säljer applikationer byggda på en egen plattform som gör det möjligt för kunder att automatisera och standardisera affärsprocesser, konsolidera IT-systemen, integrera affärsprocesser.

I förlängningen sänker det driftskostnaderna och ökar effektiviteten.

Servicenows kunder kan även använda bolagets plattform för att själva bygga anpassade applikationer för automatisering av aktiviteter för deras affärsbehov.

Servicenow är huvudsakligen etablerade i USA. Runt 60 procent av omsättningen genereras här. Bolaget grundades 2003 och huvudkontoret ligger i Santa Clara i Kalifornien.

Under onsdagen släppte Servicenow rapport för det första kvartalet. De återkommande intäkterna ökade med 32 procent i kvartalet till 1293 miljoner dollar.

Rörelsemarginalen låg på höga 27 procent.

År 2020 2021 2022 2023
Omsättning MUSD 4 519 5 743 7 161 8 958
Rörelsemarginal, % 24,80% 23,60% 25,00% 26,50%
Vinst/aktie USD 0,59 0,92 1,54 3,11
Utdelning USD        
         
Källa: Marketscreener        


Produktportföljen växer och bådar gott inför framtiden. Bolaget hade lite problem med växelkurser och ökade säsongsvariationer. Dessutom låter ledningen något försiktigare.

Servicenows vd Bill McDermott ser framför allt oerhört stark tillväxt i EMEA-regionen. Här var tillväxten under kvartalet 80 procent jämfört med samma kvartal förra året.

Det intressanta här är också den breda tillväxten. Bolaget ser också särskilt större efterfrågan från banker i Europa. De behöver bättre system för att kunna managera sina risker. Det har också att göra med regulatoriska krav som blir allt starkare.

Till exempel valde storbanken HSBC Servicenow i en stor upphandling, vilket enligt Servicenow kommer att förenkla och effektivisera bolagets kontroll och compliance betydligt. Andra nya kunder till Servicenow är Telia och Zalando.

Sedan tidigare arbetar Servicenow med några av världens största bolag som BMW, Bristol Myers Squibb och Standard & Poors.

Totalt har bolaget 1146 kunder som köper tjänster för minst en miljon dollar per år.

Servicenow befinner sig mitt i den digitala transformationen. Under de senaste 18 månaderna fördubblade Servicenow antalet funktioner i sitt erbjudande.
“Det finns ingen gräns för möjligheterna framöver”, skriver Bill McDermott i rapporten.

ServiceNows har satsat hårt under pandemin på att utöka erbjudandet som nu fångar arbetsflöden inom IT, kundtjänst, HR-leverans och automatisering av arbetsflöden. Det ökar marknadsmöjligheterna och gör att bolaget är välplacerat för tillväxt.

Servicenow värderas idag till 110 miljarder dollar. Aktien noterades på New York-börsen den 29 juni 2012. Introduktionspriset var 18 dollar. Första handelsdagen steg aktien 29 procent.

Aktien bevakas av 35 analytiker. 30 av dessa sätter köp på aktien. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 620 dollar. Det indikerar en uppsida på 11 procent från den nuvarande kursnivån.

Tillväxten spås ligga stabilt på över 30 procent framöver samtidigt som bolaget har stärkt och utökat sitt erbjudande. Det bådar gott inför framtiden.

Den något mer konservativa signalen från ledningen har fått aktien att falla tillbaka några procent. Det tror jag kan vara ett fint köpläge för den långsiktige.

Gå till Placera.se och läs fler artiklar

Följ mig på Twitter

Följ Placera på Facebook , LinkedIn,Twitter YouTube och på Soundcloud

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
ServiceNow Köp 503,50 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -