Börsen på plus, Embracer stiger

Börsen Stockholmsbörsen letade sig uppåt på tisdagen. Evolution samt bolag inom hälsovårdssektorn visade bäst utveckling bland de mest omsatta bolagen.

Vid 12.30-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 0,6 procent till nivån 2.272. Aktier för drygt 4 miljarder hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. Ute på de ledande Europabörserna steg Frankfurtbörsen med runt en halv procent medan index i Paris och London vek ned.

Bäst i indexet gick Evulotion med en uppgång på ungefär 1,5 procent. Sinch tog igen något av måndagens 7-procentsras genom att stiga knappt 1 procent. I indexets andra ände fanns värmeteknikföretaget Nibe som backade drygt 1 procent samt vitvarutillverkaren Electrolux som var ned 2 procent.

SBB:s B-aktie handlades exklusive utdelning om 0:12 kronor per aktie. Aktien backade cirka 0:16 kronor, motsvarande en nedgång om 3 procent, efter måndagens uppställ på 2,6 procent i samband med beskedet om strategisk översyn. Under morgonen har Finansinspektionen släppt en stabilitetsrapport där det fortsatt pekas på stora risker i den kommersiella fastighetssektorn.

Det pressade gamingbolaget Embracer återtog 5,5 procent under hög omsättning. De aktier som Nordnetkunderna köpte mest under maj, förutom Investor, var de på senare tid hårt pressade SBB och Embracer.

Oncopeptides steg knappt 4 procent efter beskedet att Ekobrottsmyndighetens förundersökning mot bolagets forskningschef och tillika tidigare vd Jakob Lindberg har lagts ned. Trots tisdagens kursuppgång är aktien ned ungefär 31 procent sedan årsskiftet.

Operatören Millicom tappade drygt 1 procent efter sänkt rekommendation av Barclays Capital från övervikt till jämvikt.

Catella klättrade däremot nästan 3 procent sedan DNB inlett bevakning med köprekommendation. Fastighetsinvesteringsbolaget har en lång historia av solid tillväxt i återkommande intäkter och betydande stordriftsfördelar, anser DNB.

Maven Wireless lyfte 3 procent efter en order i USA värd 6,8 miljoner kronor som bolaget kallar för en genombrottsorder.

Filo Mining har meddelat testborrningsresultat från fyra olika zoner vid Filo del Sol-projektet i Argentina. Aktien avancerade 2 procent.

Pareto har sänkt sin rekommendation för Egetis Therapeutics till behåll från köp med en sänkt riktkurs till 14 kronor från 24 kronor. Forskningsbolaget tappade 5 procent. Det riktigt stora kursraset kom dock på tisdag för en vecka sedan då kursen var ned 27 procent efter besked om avslutade förvärvsdiskussioner samt en försening i den planerade inlämningen av ansökan om marknadsgodkännande till den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

På onsdag är det sista dagen för bolag med kalenderår att släppa sina rapporter för det första kvartalet. Några av de bolag som passade på att komma med sina rapporter på tisdagen var Unibap som steg 10 procent och Moba Network som föll 11 procent.

Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -