Börsen på minus, Kambi bland vinnarna

Börsen Stockholmsbörsen handlades, efter ett kort besök över nollstrecket, nedåt vid lunchtid på tisdagen i linje med övriga Europa. Inom storbolagsindexet gick Ericsson och Sinch mot strömmen medan flera industribolag fanns på förlorarsidan.

Omkring klockan 12.30 hade det svenska storbolagsindexet OMXS30 backat 0,2 procent till nivån 2.2141. Aktier för 3,7 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Ute i Europa var tyska DAX-index ned 0,5 procent och franska CAC40 var ned 0,3 procent.

Molnkommunikationsföretaget Sinch handlades upp 1,2 procent och gick starkast inom OMXS30. Carnegie skrev i en analys inför delårsrapporten som väntas i början av november att bolaget kan presentera ett stabilt kvartal, vilket skulle vara bättre än vad marknaden generellt förväntar sig. Carnegie upprepade sin köprekommendation och riktkursen 60 kronor.

Bland vinnarna fanns även Ericsson med en uppgång om 1 procent. Även Nokia gick starkt efter ljusa analystoner från DNB Markets som har höjt riktkursen för det svenska bolaget och lyft rekommendationen för det finländska.

I botten låg SBB med en nedgång om 1,8 procent, samtidigt som H&M sjönk drygt 0,9 procent.

Vitvarubolaget Electrolux hörde till förlorarna med en nedgång om 1,7 procent efter sänkt riktkurs från investmentbanken JP Morgan.

Kambi handlades upp 11,3 procent efter att ha tecknat ett långsiktigt avtal om att driva det statliga spelbolaget Svenska Spels sportbok. Avtalet förväntas ha en betydande ekonomisk påverkan för Kambi från och med det andra halvåret 2024.

"När vi gjorde affärsplanen 2009 så var det definitivt ett av målen att få Svenska Spel som kund", sade Kambis vd Kristian Nylén till Nyhetsbyrån Direkt.

Skistar steg 1,2 procent. Bokningsläget inför vintersäsongen är 7 procent högre än i fjol enligt bokslutsrapporten där skidturismbolaget sänkte utdelningen med 13 procent.

"I grund och botten är det vårt bästa bokningsläge sedan pandemiåret, och att vi då är tillbaka på de här nivåerna är starkt. Vi ser att intresset för att semestra i den skandinaviska fjällvärlden ökar", sade vd Stefan Sjöstrand till Nyhetsbyrån Direkt.

Bostadsplattformen Hemnet handlades upp 6,1 procent till 206 kronor sedan Nordea Markets höjt sin riktkurs från 190 till 215 kronor med upprepad köprekommendation.

Bio-Works avancerade 8,5 procent. Bioteknikbolaget utökar sin kostnadsbesparingsplan och gör en riktad nyemission på 30 miljoner kronor med en teckningskurs som var 3 procent högre än måndagens stängningsnivå.

Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -