Två aktier med köpsignaler - ett sälj

Teknisk analys Investtechs analyser visar på köpsignaler i två aktier. Samtidigt varnas det för en aktie.

Stockholmsbörsen (OMXSPI) öppnade veckan negativt och stängde på 877 punkter. Det motsvarar en nedgång på 1.08 procent. I slutet av november 2023 bröt kursen upp genom taket i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare nedgångstakt eller en mer horisontell utveckling. Stöd återfinns vid cirka 860 punkter och motstånd vid cirka 900 punkter.

Investtechs korta Hausseindex står idag i 62 på kort sikt. Indexet går mellan 0 och 100 och är en optimistindikator som visar andelen aktier på Stockholmsbörsen som haft köpsignal som sista signal. Ett värde mellan cirka 45-55 indikerar jämvikt mellan pessimister och optimister. På lång sikt står indexet i 56. Vi har därmed en övervikt av optimister på kort sikt, medan det på lång sikt fortsatt är i stort sett jämvikt mellan pessimister och optimister.

Investtechs insiderbarometer visar antalet köp- och säljtransaktioner som har genomförts av insynspersoner i börsens bolag. Den senaste månaden har det registrerats 371 köp och 112 försäljningar, vilket motsvarar en köpandel på 77 procent. Köpandelen på årsbasis är 84 procent. Investtechs forskning visar att aktier starka på insiderhandel statistiskt överpresterar mot marknaden.

OMXSPI är samlat sett tekniskt svagt positiv på medellång sikt (1-6 månader). Närheten till stöd och motstånd gör att den tekniska bilden, och med det rekommendationen för indexet, snabbt kan ändras. Vi rekommenderar långsiktiga investerare att alltid vara investerade på marknaden.

 

Duni som är en producent och leverantör av hushålls- och restaurangartiklar ser tekniskt och kvantitativt stark ut. Aktiekursen utvecklas i en stigande trendkanal som Investtechs algoritmer har identifierat på kursdiagrammet för medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar fortsatt kursuppgång.

Kursen har nyligen brutit upp genom motståndet vid cirka 107 kronor som därmed ombildades till en ny stödnivå. Fortsatt uppgång är signalerad enligt Investtechs forskningsresultat.

Aktien har ett starkt positivt momentum med ett RSI-värde över 70, som indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång enligt .

Duni är positiv på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Aktiekursen till bredbandsoperatören Bredband2 utvecklas i en stigande trendkanal som Investtechs algoritmer har identifierat på kursdiagrammet för medellång sikt. Det är en köpsignal som signalerar ökande optimism och är ett resultat av att investerare har valt att betala högre och högre kurser för att köpa in sig i bolaget.

En annan köpsignal är att det saknas motstånd i kursdiagrammet och kursen återfinns en bra bit ovanför närmaste stödnivå vid cirka 1.50 kronor. Det indikerar fortsatt uppgång enligt Investtechs forskningsresultat.

Bredband2 är positiv på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Enad Global 7 är en koncern inom spelindustrin där aktiekursen sedan ett halvår tillbaka utvecklas inom en fallande trendkanal som Investtechs algoritmer har identifierat på kursdiagrammet för medellång sikt. Det ett tecken på ett överskott av säljare och statistiskt indikeras en fortsatt nedgång enligt Investtechs forskningsresultat.

Under det sensate året har flera stödnivåer brutits. Här senast runt 26.40 kronor som därmed har ombildats till en ny motståndsnivå och det saknas nu stöd i kursdiagrammet. Det är en teknisk säljsignal enligt Investtechs forskningsresultat som är baserade på 17487 liknande signaler från nordiska aktier under perioden 2008-2020.

Enad Global 7 är svagt positiv på Investtechs insideranalys men aktien är totalt sett tekniskt negativ på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Sälj.

Analysföretaget Investtechs metod

Investtech har sedan 1997 utvecklat algoritmer för teknisk analys av aktier och identifiering av köp- och säljsignaler och erbjuder dagligen uppdaterade köp- och säljrekommendationer för aktier på Stockholmsbörsen.

 

 

Varje dag identifierar Investtechs algoritmer de mest optimala trendkanalerna, stöd- och motståndsnivåer och kursformationer som ritas in i kursdiagrammen på kort- medellång- och långsiktig investeringshorisont. Med stora dataset som växer dag för dag har Investtech forskat på utvecklingen av köp- och säljsignaler från dessa tekniska indikatorer och har därmed omfattande statistik för t.ex. trender. Läs mer här.

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -