BOMARKNAD
REKORDHÖGT UTBUD AV LÄGENHETER - HEMNET (Direkt)

2022-08-15 11:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Utbudet av lägenheter till salu på bostadssajten Hemnet är nu rekordhögt, efter att förra veckan ha passerat de tidigare rekordnivåerna från i våras.

"Nu har vi ett rekordhögt utbud av lägenheter. Det hade vi också trott skulle ske nu när marknaden kommer i gång igen efter sommaren och fler lägenheter läggs ut till försäljning", säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Han konstaterar att det efter Riksbankens räntehöjningar är en ny bostadsmarknad, där det läggs ut många bostäder till försäljning men där antalet sålda objekt minskat.

"Detta gör att utbudet byggs på. Nu kommer det också tillbaka bostäder som inte såldes före sommaren. Utbudet kan nog fortsätta stiga ett tag till. Det brukar säsongsmässigt normalt toppa snart, men fortsätter marknaden att vara lika trög kan utbudet mycket väl fortsätta att växa även längre in under hösten", säger Erik Holmberg.

Även utbudet av villor till salu ökar nu, men är inte lika högt som i våras. Våren är också normalt då villautbudet är som högst under året. Det kan också noteras att utbudet av villor till salu inte är på några rekordnivåer. Även om det nu är det högsta för årstiden på ett antal år var utbudet högre i mitten av 2010-talet.

Bild: Utbud lägenheter

Bild: Utbud hus

Johan Bahlenberg +46 8 5191 7935

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -