CHECKIN.COM
OMSÄTTNING STEG TILL 17,6 MLN KR 2 KV (8,3) (R) (Direkt)

2022-08-25 08:31

(Rättar: ebitda-resultat)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Checkin.com hade en nettoomsättning på 17,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (8,3).

Ebitda-resultatet blev –0,02 miljoner kronor (-0,01) medan rörelseresultatet, mätt som ebit, kom in på -2,9 miljoner kronor (-0,8).

Nettoresultatet blev -3,0 miljoner kronor (-0,8).

Likvida medeln vid perioden slut uppgick till 50,1 miljoner kronor (61,0).

"Den medvind vi har från långsiktiga makrotrender gör att vi ligger i ett väldigt tacksamt läge. Med undantag från den reglerade tyska spelmarknaden som regulatoriskt är allt mer utmanande såg vi under kvartalet fortsatt stark efterfrågan från alla våra kundsegment", skriver vd Kristoffer Cassel i rapporten och fortsätter:

"Det försämrade världsläget har ännu inte märkts av hos våra kunder och den fina utveckling vi sett under starten av 2022 gör att vi faktiskt ligger något över den nivå som krävs för att nå vårt långsiktiga mål om en halv miljard i nettoomsättning för helåret 2025."

Bolaget har inlett arbetet med att förbereda en tydligare lokal närvaro på den nordamerikanska marknaden, ett arbete som kommer fortsätta under hösten.

"Redan innan årsskiftet tror vi att intäkter från den nordamerikanska marknaden kommer att bidra på ett materiellt sätt till vår tillväxt, något vi ser tidiga tecken på i skrivande stund", skriver Kristoffer Cassel.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Checkin.com Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -