Bulten
Bulten, Ovako med flera ansluter till Polestars utvecklingsprojekt (Finwire)

2022-09-14 11:16

Bulten ska leverera fästelement till elbilsbolaget Polestars utvecklingsprojekt Polestar 0. Det framgår av ett pressmeddelande.

Polestar 0 syftar att bygga en klimatneutral elbil senast 2030.

"Vi är mycket stolta att få vara med i Polestar 0-projektet och medverka till en av våra kunders arbete med att utveckla ett helt klimatneutralt fordon. Vi tar vårt hållbarhetsarbete på stort allvar och ser detta som en möjlighet att kunna bidra med vår kunskap men också lära av de andra företagen som ingår i projektet", säger Anders Nyström, vd för Bulten.

Utöver Bulten blir också Ovako samarbetspartner i samma projekt.

"Ovakos roll i det här projektet blir att satsa större resurser på att maximalt minska koldioxidavtrycket genom att välja att legera stål med ämnen som har lägre koldioxidavtryck och genom ökad återvinning av restprodukter", heter det i ett separat pressmeddelande.

Ovako producerar idag konstruktionsstål som till mer än 97 procent kommer från återvunnet stål.

Totalt tillkommer 12 partners till projektet, inklusive för omnämnda Bulten och Ovako. De övriga tio är Pensana, Boliden, Papershell, Sekab, Hexpol TPE, Plasman, YFPO, Mistra Carbon Exit, Stilride och GG Group.

"Våra nya partners kommer att hjälpa till att utveckla lösningar som inte finns för närvarande och de antar utmaningen att hitta ny teknik. De kommande fem åren kommer att vara avgörande och vi behöver partners som engagerar sig i Polestar 0-projektet för att säkerställa dess framgång. Vi kommer också att se spinoff-effekter inom olika branscher när vi tar itu med utmaningarna inom bilindustrin med hjälp av innovation och utveckling av klimatneutrala försörjningskedjor inom ett brett spektrum av basindustrier", säger Hans Pehrson, ledare för Polestar 0-projektet.

Tidigare partners i projektet är SSAB, Hydro, Autoliv och ZF.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Bulten - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -