Zoomability
Zoomability har svårt att komma med i regionernas upphandlingar (Finwire)

2022-10-03 12:30

Elfordonsbolaget Zoomability har svårt att komma med i regionernas upphandlingar. I ett brev till sina aktieägare skriver bolaget att man har svårt att uppfylla vissa av kraven som regionerna ställer.

"Tyvärr har vi problem med att komma in via regionernas upphandlingar. Vi har nu efter sommaren försökt vara med i Region Jönköpings, men tyvärr kommer vi inte vidare då de har "skall krav" vi inte uppfyller. Krav som är gammalmodiga och inte har med prestanda och säkerhet att göra utan med främst design och gammal teknik", skriver vd Pehr-Johan Fager i en kommentar.

Vidare skriver Fager att man arbetar vidare med frågan om en eventuell nyemission. Zoomability kommer återkomma till frågan i ett pressmeddelande när mer konkret information finns, skriver Fager.

I övrigt beskrivs intresset för bolagets Zoom Uphill öka hela tiden. Bolaget har under september deltagit på den internationella mässan RehaCare i Düsseldorf tillsammans med vår tyska distributör Elchtec by Volaris. Det var första gången sedan 2019 som den annars årliga mässan kunde genomföras.

"Vi kunde notera ett stort intresse för Zoom Uphill, och samtidigt att det fortfarande inte finns någon riktigt stark konkurrent", skriver Zoomability-chefen.

Zoomability fokuserar just nu på marknad och sälj.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Zoomability - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -