SKISTAR
BOKNINGSLÄGET +7% INFÖR VINTERSÄSONGEN 2022/2023 (NY) (Direkt)

2022-10-04 07:34

(Tillägg: information om bokningsläge jämfört med föregående år samt investeringar)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Skidturismbolaget Skistar har ett bokningsläge för vintersäsongen 2022/2023 som ligger 7 procent över samma period inför säsongen 2019/2020, den senaste jämförelsevis normala säsongen före pandemin.

Det framgår av bokslutet för bolagets brutna räkenskapsåret 2021/2022 som avslutades i augusti.

"Extra glädjande är att våra danska och svenska gäster är tillbaka starkt i Norge", skriver Stefan Sjöstrand i vd-ordet av rapporten.

I jämförelse med samma period föregående år, då samhället präglades av reserestriktioner och begränsningar kopplat till covid, är bokningsläget inför 2022/23 något sämre, minus 10 procent. Bokningsläget mot föregående år påverkas dessutom av en negativ kalendereffekt under jul/nyår.

Som tidigare kommunicerats är beslutade driftsinvesteringar för innevarande verksamhetsår 622 miljoner kronor, varav 174 miljoner kronor är investeringar avseende två stolliftar i Åre, där ett större initiativ att modernisera och vindsäkra Skistar Åre pågår. Resterande 448 miljoner kronor investeras i omfattande ersättningsinvesteringar, nya sommaraktiviteter och moderniseringar med ett extra fokus på snökapacitet.

Utöver driftsinvesteringar har Skistar förvärvat ett markområde om totalt 400 hektar i Vemdalen. Förvärvet av Klyftvallen ger möjligheter till både alpin skidåkning och sommaraktiviteter i Skalspasset i Vemdalsskalet. Vidare ser bolaget exploateringsmöjligheter för fjällnära boendeformer samt andra utvecklingsprojekt, där bolaget inte går närmare in på vad dessa är.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


SkiStar B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -