KINDRED
SER FÖRSTÄRKT POSITIV SÄSONGSTREND 4 KV I ÅR - VD (Direkt)

2022-10-27 09:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kindred förväntar sig att säsongstrenden med ett starkt fjärde kvartal förstärks i år och ser att marginalen gradvis förbättras under det fjärde kvartalet.

Det säger Kindreds vd Henrik Tjärnström i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt, efter att bolaget lagt fram rapporten för det tredje kvartalet.

"Vi förväntar oss att högsäsongen fortfarande är framför oss nu och vi ser en aktivitetsökning inför fotbolls-VM som börjar om tre veckor. Fjärde kvartalet är vårt starkaste kvartal och den säsongsmässiga trenden blir ännu starkare i år", säger han.

Under det tredje kvartalet har Kindred märkt av en aktivitetsökning och Nederländerna har gradvis visat en ökning.

"Men vi har också haft en positiv utveckling på andra marknader, med Frankrike upp 24 procent, Storbritannien ökat 10 procent och Norden upp 12 procent över linjen", säger han.

Lönsamheten har under året samtidigt tyngts under omregleringsprocessen i Nederländerna. I kvartalsrapporten uppgav Henrik Tjärnström att Kindred nu ska vara förbi det värsta avseende marginalpressen.

Tredje kvartalets underliggande ebitda-marginal uppgick till 14,5 procent, en förbättring jämfört med strax under 10 procent första kvartalet i år och 10,6 procent andra kvartalet.

"På rullande tolv månader bottnar marginalen nu ur på 12 procent när vi lägger till kvartal med högre marginal. Som förväntat ser vi nu en gradvis återhämtning", säger Henrik Tjärnström.

Vad innebär det här för det fjärde kvartalet? Kommer ni inte öka marknadsföringen också under fotbolls-VM?

"Vi kommer att öka marknadsföringen under fjärde kvartalet, men vi förväntar oss också att intäkterna kommer att öka och förväntar oss en förbättrad marginal fjärde kvartalet, sekventiellt och gradvis."

I en framåtblick in i 2023 konstaterar Henrik Tjärnström att 2023 kommer att vara ett "mellanår" i sammanhanget att det inte sker något stort fotbollsevenemang under nästa år.

"Men vi kommer att komma in i 2023 med en högre bas, givet den uppbyggnad som sker i samband med fotbolls-VM under fjärde kvartalet i år", säger han.

Nästa år ska Kindred också fortsätta arbetet med effektivisering och optimering av verksamheten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -