GARO
VÄL POSITIONERAT I ELEKTRIFIERINGSTREND – DNB MARKETS (Direkt)

2022-11-25 11:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallation och elfordon, är väl positionerat för att dra nytta av att den snabbväxande marknaden för eldrivna fordon, EV, ökar efterfrågan på laddningsinfrastruktur.

Den skriver DNB Markets i en analys, där banken inleder bevakningen av Garo med en köprekommendation, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

"Med en lång historik av lönsam tillväxt, och exponering mot den växande EV-marknaden, kombinerar Garos E-Mobility och Elektrifierings-segment hög tillväxt med stabil kassagenerering", skriver DNB i analysen.

Banken påpekar att elektrifieringssektorn fortfarande befinner sig i tidig fas men är på väg mot ett skede av snabb tillväxt. DNB Markets hänvisar i analysen till IEA:s bedömning om att den årliga försäljningsvolymen av elfordon ökar från 6,6 miljoner enheter år 2021 till nästan 28 miljoner enheter 2030.

Efterfrågan på laddning av elbilar väntas enligt IEA växa från 31 terawattimmar under 2021 till 440 terawattimmar 2030, vilket väntas öka behovet av relaterad teknologi.

Vidare räknar DNB Markets med att den komponentbrist som tyngde Garos lönsamhet under andra och tredje kvartalet blir kortlivad, men att den fortsätter in på det första halvåret 2023.

Bankens estimat är att Garos nettoomsättning kommer att visa en genomsnittlig årlig tillväxt på 9,1 procent under 2021-2024 och att motsvarande tillväxt i ebit blir 10,4 procent.

DNB Markets har en riktkurs för Garo på 140 kronor.

Vid 11-tiden hade Garo stigit 4,0 procent till 120 kronor.

Graf över Garos kursutveckling hittills i år:

Källa: Infront

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Garo - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -