SCA
FÅR KRITIK FRÅN EGET REVISIONSBOLAG - DN (Direkt)

2024-03-04 09:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SCA:s revisionsföretag Det Norske Veritas klandrar skogsbolaget för bristande hänsyn till så kallade rödlistade arter, skriver Dagens Nyheter i en artikel på söndagen.

Utöver att miljöorganisationen Skydda Skogen tidigare har kritiserat SCA för att avverka skyddsvärda skogar har bolagets egna revisionsföretag Det Norske Veritas nyligen publicerat en sammanfattning av resultatet från förra årets revision av skogsbolaget.

Sammanfattningen visar att SCA brutit mot miljöcertifieringen FSC-standardens krav på hänsyn till så rödlistade*) arter. I det aktuella fallet rör det sig en allvarlig avvikelse – och därmed något som behöver åtgärdas inom tre månader för att bolaget ska få behålla sitt certifikat, skriver DN.

"Det handlar om hänsyn till rödlistade arter. Där har vi en avvikelse och revisorn vill att vi ska ta större hänsyn /…/ De tycker att vår rutin kring detta är för otydlig, så nu håller vi på att ändra i våra rutiner för att säkerställa att vi uppfyller kraven", säger Ola Kårén, skogsskötselchef på SCA.

Samtidigt har Det Norske Veritas valt att säga upp sitt avtal med SCA. Varför vill bolaget inte svara på och SCA letar nu efter ett nytt revisionsbolag.

*) Exempel som nämns är de rödlistade arterna knärot, garnlav och violettgrå tagellav.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


SCA B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -