Attana
Attana får uppgraderingsorder värd 150 000 dollar (Finwire)

2024-03-05 10:53

Forskningsbolaget Attana har fått en beställning från ett av USA:s ledande hälsoinstitut om en uppgradering av sitt instrument. Uppgraderingen är värd 150 000 dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern påverkar resultatet i det första kvartalet och kassaflödet i det andra kvartalet.

"Huvudsyftet för kunden är att förbättra den palliativa vården för cancerpatienter genom att T-celler doneras från friska individer till patienterna. Både interaktioner mellan humana och animala T-celler med cancerceller och cancervävnad studeras med bolagets teknik", skriver Attana.

Attana uppger att det kommer att snabba på transfereringen från djurförsök till kliniska studier och att det i förlängningen kommer att kunna användas för individanpassad donering och därmed öka antalet möjliga donatorer för en given patient.

"Det är glädjande att vår amerikanska strategi ger resultat både finansiellt och vetenskapligt. Ordern är ett ytterligare bevis på att vår teknologi genererar unik och värdefull biologisk data. Vi ser framemot att fortsätta samarbeta med kunden och stärka vår position på den amerikanska marknaden", säger Marcus Söderberg, vd för Attana.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Attana - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -