TRUECALLER
INFÖR UTDELNINGSPOLICY (Direkt)

2024-04-22 21:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Truecallers styrelse har på måndagen beslutat införa en utdelningspolicy, där 25 procent av det årliga resultatet efter skatt ska delas ut till aktieägarna i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I och med det föreslås till bolagsstämman den 23 maj en utdelning om 0:40 kronor per aktie för räkenskapsåret 2023. Därtill föreslås en engångsutdelning om 1:30 kronor per aktie, vilket totalt innebär en utdelning på 1:70 kronor per aktie.

Utöver utdelningen avser bolaget makulera 28,6 miljoner återköpta B-aktier, motsvarande drygt 7,5 procent av utestående aktiekapitalet, samt att bolagsstämman ska ge möjlighet för Truecaller att återköpa upp till 10 procent av de utestående aktierna.

"Med anledning av Truecallers starka finansiella ställning, lönsamhet och kassaflöde har vi detta år föreslagit en större utdelning för att uppnå en mer kapitaleffektiv finansiell struktur. Vår lönsamhet ger oss möjlighet att både finansiera såväl fortsatt tillväxt som distribution av vinstmedel till våra aktieägare, i form av både återköp och utdelningar", kommenterar ordförande Nami Zarringhalam i pressmeddelandet.

Per den 31 december i fjol hade Truecaller likvida medel och tillgångar i kortfristiga räntefonder om cirka 1.573 miljoner kronor, vilket bolaget uppger är ungefär motsvarande nivå som per 30 september 2023. Bolaget har inga finansiella skulder, skriver Truecaller.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Truecaller B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -