Norron Sustainable Equity RC SEK Acc
Norron Sustainable Equity ökade 3,26 procent i maj - positiva bidrag från Rockwool (Finwire)

2024-06-18 15:49

Fonden Norron Sustainable Equity steg 3,26 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,84 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Jesper Laudon och Johan Solini.

Förvaltarna skriver inledningsvis att maj var en fortsatt rapportintensiv månad och makroekonomiska data ser fortsatt ut att påverka marknaden i relativt stor utsträckning.

Främsta bidrag under månaden kom från Rockwool, efter en omvänd vinstvarning. Positiva bidrag kom även från Sweco och Sdiptech.

I den negativa vågskålen fanns istället Getinge, som tappade efter att FDA uppmärksammat säkerhetsproblem kring två av bolagets produktserier.

"Vi bedömer marknadens reaktion som hård givet att det, enligt vår vetskap, finns begränsade alternativ att tillgå på marknaden för amerikanska vårdgivare. Förväntansbilden är att Getinge kommer med uppdaterade produkter under 2025 och vi följer fortsatt händelseförloppet", skriver förvaltarna.

Även Astra Zeneca och Alcadon fanns med bland månadens svagare innehav.

Gällande fondens hållbarhetsteman kom starkast bidrag från hållbara städer & infrastruktur och svagaste bidraget kom istället från hälsosamma & välmående samhällen.

De största innehaven i fondens portfölj var Novo Nordisk, Astra Zeneca och Hexagon med exponeringar om 8,80, 5,76 respektive 4,11 procent.

Norron Sustainable Equity, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent 3,26
Fond i år, förändring i procent 11,84

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Sustainable Equ... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -