Castellum
Castellums styrelse föreslår pausad utdelning (Cision)

2022-11-15 08:00
Castellums styrelse ser en fortsatt stängd obligationsmarknad utan tecken på återhämtning i närtid. För att värna bolagets kreditbetyg har styrelsen därför beslutat om en skärpt finanspolicy och ett besparingsprogram med minskat investeringsutrymme under 2023 i syfte att stärka bolagets balansräkning. Styrelsen kommer inte heller att föreslå utdelning till kommande årsstämma.

"Vi befinner oss i en turbulent tid med stora osäkerhetsfaktorer på finansmarknaden även framöver. Att prioritera en stärkt balansräkning och värna bolagets kreditbetyg bedömer vi i detta exceptionella läge vara det mest gynnsamma för såväl aktieägare som obligationsinnehavare, även om beslutet att föreslå en paus i utdelningstraditionen är tråkigt”, säger Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB.

Castellums finanspolicy skärps med krav om en räntetäckningsgrad på 300 procent (200) samt att belåningsgraden enligt definition nettoskuld dividerat med balansomslutning varaktigt inte ska överstiga 40 procent (tidigare 50 procent enligt definition nettoskuld dividerat med fastighetsvärde).

”Castellum har kraftigt dragit ned aktiviteten i projektverksamheten sedan i somras, inte minst på grund av snabbt ökande materialkostnader och stigande räntor. Fullt eller nästan fullt uthyrda projekt med ett sammanlagt hyresvärde på 280 mkr per år är idag pågående och färdigställs under 2023 men den totala investeringsvolymen kommer att halveras nästa år och gå till de mest värdeskapande projekten,” säger Rutger Arnhult, verkställande direktör, Castellum AB.

Beslutet innebär inga förändringar avseende redan beslutad utdelning med avstämningsdag 30 december 2022 och Castellums utdelningspolicy kvarstår oförändrad.

 

För mer information vänligen kontakta:

Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB, 070-553 80 48

Rutger Arnhult, verkställande direktör, Castellum AB, 070-458 24 70

 

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 september 2022 uppgick fastighetsvärdet till ca 186 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.
 

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se


Denna information är sådan som Castellum är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-11-15 08:00 CET.


Castellum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -