Uppsidan är stor – nedsidan liten

Teknisk analys Den allmänna trenden för Stockholmsbörsen pekar fortsatt nedåt, även om optimismen på kort sikt har återvänt något. Bland enskilda aktier finns just nu köpsignal i en livsmedelsproducent.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trend och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras. Indexet har stöd vid 1 400 punkter och motstånd kring 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 50 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 38 punkter. Det indikerar jämnvikt mellan optimister och pessimister på kort sikt och övervikt av pessimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 71 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 
AAK

Aarhus Karlshamn, AAK, har fått en reaktion uppåt efter att ha utmanat stöd vid 523 kronor. Aktien steg i kombination med hög volym på måndagen och forcerade ett tidigare motstånd på 556 kronor där aktien nu har stöd.

Uppgång på hög volym signalerar att köparna är aggressiva och villiga att gå upp i pris för att säkra aktien. Kursen befinner sig återigen i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. RSI-kurvan visar en positiv trend vilket indikerar ett positivt momentum i aktien.

Vid reaktion tillbaka har aktien flera stöd under dagens kurs och aktien saknar motstånd på medellång sikt. Det gör att uppsidan är stor och nedsidan liten.

Volymbalansen är positiv, det vill säga att kursen stiger på hög volym och faller på låg volym. Det är ett sundhetstecken som stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp


Kappahl

Kappahl har brutit upp genom taket av en fallande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare nedgångstakt eller mer horisontell utveckling. Aktien bröt under måndagen upp genom en tidigare motståndsnivå på 26.60 kronor.

Aktien har nu stöd vid 26.60 kronor och motstånd vid 38 kronor och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med hänsyn till risk/reward.

Volymbalansen är positiv vilket stärker aktien på kort sikt. Insiderhandeln är positiv efter flera köp rapporterade i juli-september. Det stärker aktien.

Bolaget offentliggjorde resultat för helåret september 2014-augusti 2015 den 8 oktober och aktien har sedan dess stigit från 25 till 27.30 kronor.

Investtechs rekommendation: Svagt köp


Starbreeze

Starbreeze ligger i en fallande trendkanal vilket indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och pessimismen bland investerare ökar. Aktien har marginellt brutit ned genom en tidigare stödnivå på 12.20 kronor.

Ett etablerat brott kommer indikera fortsatt svag utveckling. Samlat är aktien tekniskt negativ på medellång sikt. Volymbalansen är negativ vilket försvagar aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -