Heta Listan tar in nygammal molnaktie

Heta listan Utfallen är blandat för listans aktiva affärsförslag. Situationen hanteras bäst genom att sitta på händerna. Och istället fokusera på veckans nygamla kandidater.

Några affärsförslag på Heta Listan seglar i motvind på aktiemarknaden. I Carvana har en tidigare vinst övergått till en minuspost. Edward Lifescience har inte rört sig nämnvärt på ett par veckor. Men jag är inte överdrivet orolig för det. Med lite tålamod kan situationen ordna upp sig.

Infrastrukturbolaget Advanced Drainage Systems och speljätten Activision Blizzard har till min förtjusning utvecklats positivt senaste veckan. I båda förslagen har avkastningen ökat med ett par procentenheter.

Förra veckan presenterades två nya kandidater. Lågpriskedjan Dollar General kvalade in till listan men sedan dess är aktien oförändrad. GE som var det andra affärsförslaget kvarstår som kandidat till listan men har än så länge inte nått sin triggerkurs.

Här är veckans kandidater.

Automatic Data Processing

Trigger: 177,00 dollar               Stop loss: 168,00 dollar

För ganska exakt två år sedan figurerade Automatic Data Processing senast på Heta Listan. Det inhoppet blev lyckat och från dåtidens triggerkurs har aktien stigit ytterligare 42 procent. I skrivande stund ser aktien ut att stå inför ett nytt kursutbrott. Den här gången från den tidigare toppnoteringen 177,00 dollar.

ADP har en lång historia som värdeskapare. Bolaget grundades redan 1949 och firade 70-årsjubileum under 2019. Från stämpelkort till en global leverantör av molnbaserade tjänster för hantering av humankapital. Tjänsteutbudet sträcker sig från lönehantering, interna informationssystem, tidrapportering, rekryteringsverktyg, försäkringshantering, pensioner och compliance.

En av sex amerikaner får sitt lönebesked via ADP, 80 av 100 Fortune 100-bolag använder någon av bolagets tjänster. Årligen hanterar ADP utbetalningar till ett värde av cirka 2 000 miljarder dollar. Bolaget tjänar också ränta på sina kunders medel, ungefär 580 miljoner dollar årligen.

Bolaget har ett brutet räkenskapsår och har därför redan hunnit redovisa kvartalet som kallas Q1-2020. I kvartalet växte intäkterna 6 procent organiskt. Rörelseresultatet steg 8 procent och den justerade vinsten per aktie 12 procent, vilket var i linje med förväntningarna.

Köp aktien om den stiger över 177,00 dollar och sätt stopp vid 168,00 dollar.

 

General Electric

Trigger: 12,25 dollar           Stop loss: 11,60 dollar

General Electric är ett av USA-börsens äldsta företag men har tappat mycket av sin glans från fornstora dar. Vad som en gång var ett blomstrande globalt konglomerat är nu mera skamfilat. GE har stått anklagat för oegentligheter i bokföringen och har ett växande skuldberg kring halsen.

Ändå har aktien återhämtat sig under 2019 och nyligen steg den till ett nytt årshögsta, trots det är priset på aktien en tredjedel utav av vad det var för 2-3 år sedan.

En del av förklaringen till uppvärderingen tros vara GE:s flygdivision som servar både Boeing och Airbus, samt är en stor leverantör till amerikanska militären. Den geopolitiska oron i världen har skapat ett generellt intresse för försvars- och militäraktier, och det tros ha gynnat även GE.

Rent ekonomiskt vill man ändå tro på viss ljusning. Men bolaget inte saknar belackare. Bland annat JP Morgans analytiker tror att bolaget och aktien redan sett sina bästa dagar.

I analytikernas konsensusprognos lättar skuldbördan avsevärt under åren som kommer. Bolaget förväntas också gå från att vara kassaflödes negativt till att skapa allt bättre positiva kassaflöden under 2020 och 2021.

Heta Listan tar ett chansbett och ett riktigt bottenfiske. Det innebär extra hög risk, men skulle detta vara vändningspunkten kommer vi in riktigt billigt.

Köp aktien om den stiger över 12,25 dollar. Sätt stopp vid 11,60 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -