Marginalpress, vetepriset och sämsta börsåret sedan 1932

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

FÖRHANDLINGSPLANER. Några nya förhandlingar mellan SAS och pilotfacken har ännu inte planerats sedan bolagets piloter i måndags började strejka. (DN)

BOSTADSFÖRHANDLINGAR. Enligt Hyresgästföreningen väntar rekordtuffa förhandlingar i höst. Stora kostnadsökningar drabbar alla fastighetsägare när inflation och räntor stiger och även hyresvärdar drabbas. (SvD)

SPÅR FALLANDE RÄNTOR. Fastighetsprofilen Sven-Olof Johansson tror att de höga räntorna är tillfälliga och att centralbankerna snart behöver sänka räntorna igen för att stimulera ekonomin och mota en lågkonjunktur i grind. (SvD)

BILLIGARE SPANNMÅL. Priserna på vete och majs nådde en toppnivå i maj och har sedan dess sjunkit. Råvaruanalytikern Torbjörn Iwarson tror att den långsiktiga pristrenden är nedåtriktad. (SvD)

BANKKRAV. Pensionsmyndighetens 4-miljarderskrav på Swedbank, som offentliggjordes den 1 juli, beslutades redan i december i fjol. (DI)

SMÅ MARGINALER. It-återförsäljaren Dustins marginaler är pressade, vilket gör att bolagets skuldsättning börjar se problematisk ut. (DI)

SÄMSTA SEDAN 1932. Årets första sex månader för det breda OMXSPI-indexet på Stockholmsbörsen har inneburit det sämsta inledningshalvåret på 90 år. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -