Börsen uppåt, Boozt vinnare

Börs Vid lunchtid handlades Stockholmsbörsen fortsatt på plus på fredagen. På bolagsfronten sågs Boozt skutta upp efter att ha kommit med delårsrapport medan Readly pressades tydligt efter en sänkt rekommendation från Handelsbanken.

Runt 12-tiden hade OMXS30-indexet stigit 0,6 procent till 2.037 och aktier för 4,3 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. I Frankfurt steg DAX-indexet 0,8 procent medan Parisbörsens CAC 40 ökade 0,6 procent.

SBB toppade storbolagsindexet OMXS30, med en uppgång på 3,2 procent. Autoliv klev upp 2,4 procent medan Atlas Copcos B-aktie och SCA också sågs högre, med uppgångar om 1,9 och 1,8 procent.

Sämre var det för Sinch, som klev ned 2,6 procent. Känt har det blivit att molnkommunikationsbolaget tas bort från MSCI Global Standard Index och flyttas till MSCI Global Small Cap-index, med effekt efter stängning den 31 augusti.

Kinnevik och Ericsson sågs också på rött, med tapp om 1,0 respektive 0,8 procent.

E-handelsbolaget Boozt, som vinstvarnade i juni, redovisade inför börsöppningen ett justerat rörelseresultat på 80,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett justerat rörelseresultat på 74,0 miljoner enligt Infronts sammanställning av tre estimat. När Boozt vinstvarnade i början av juni spåddes ett justerat rörelseresultat i intervallet 70-80 miljoner kronor för kvartalet. För helåret spår Boozt en nettoomsättningstillväxt på 10-15 procent och ett justerat rörelseresultat på 235-285 miljoner kronor, vilket är i linje med vad som uppgavs i samband med vinstvarningen. Boozts nettoomsättning var i stort sett i linje med förhandstipsen. Aktien avancerade över 14 procent.

Precise Biometrics, som levererar identifieringsmjukvara, steg 3 procent efter att ebitda-resultatet för det andra kvartalet kommit in på 0,9 miljoner kronor (-0,8). Nettoomsättningen ökade till 24,6 miljoner kronor (18,7).

Haypp Group, en onlinebaserad återförsäljare inom snus och tobaksfritt snus, redovisade starkare resultat och omsättning, samt bruttomarginal, för det andra kvartalet jämfört med i fjol. Kategorin nikotinpåsar fortsätter att utvecklas positivt och att volymen av sålda nikotinpåsar ökade med över 55 procent under perioden, varav 50 procent organiskt. Rapporten fick ett varmt bemötande av marknaden som handlade upp aktien med nästan 17 procent.

Enzym- och antikroppsbolaget Genovis nettoomsättning ökade med 8 procent medan resultatet sjönk under kvartalet. Aktien vek ned över 13 procent.

NGM-noterade underhållningsföretaget Nexar tecknat ett femårsavtal med den nigerianska delstaten Ogun State Government, Ministry of Youth and Sports, till samlat värde på 10 miljoner dollar. Avtalet gällaer värdskap för inspelningen av det egenutvecklade tv-reality-formatet, Football Dreamz. Nexars aktie rusade efter beskedet och var vid lunchtid upp 66 procent.

Skogskoncernen Holmen sågs lyfta 4 procent efter att Nordea Markets höjt sin rekommendation till köp från behåll.

Det digitala magasinbolaget Readly, som bjudit på kvartalssiffror på torsdagen, dök 9 procent. Handelsbanken Capital Markets har sänkt sin långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, för Readly i två steg till underperform från tidigare outperform.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -