Sparpaket, lågkonjunktur och oro för finansieringen

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

H&M SPARAR. Det är framför allt den svenska delen av H&M-gruppens verksamhet som krymper i det åtgärdsprogram som ska spara 2 miljarder kronor på årsbasis. (DI, SvD, DN)

DESPERATION. Tecken på desperation för att kunna hyra ut butikslokaler. Just nu gapar rekordmånga butikslokaler tomma i stora delar av landet. Samtidigt sker en marknadsförändring där tidigare butiker hyrs ut till kontor och restauranger. (SvD).

LÅGKONJUNKTUREN HÄR. Lågkonjunkturen i detaljhandelsbranschen är redan här och ingen vet hur länge den kommer pågå, anser Anders Dahlvig som sitter i styrelserna för bland annat Inter Ikea och H&M. (DI)

FÖRNEKAR KONFLIKT. Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs lämnar JM:s styrelse, sedan tre personer rekryterats från bolaget de senaste fyra åren. Hon delar dock inte JM-ordföranden Fredrik Perssons uppfattning att det skulle utgöra en intressekonflikt. (DI)

FINANSIERINGSORO. Betydande obligationsförfall kommande år oroar analytiker vad gäller Intrum. SEB ser en stor refinansieringsrisk och får medhåll av analytiker på andra banker som ser finansieringskostnaden som en huvudrisk. (DI)

ÄNDRAT I INDIEN. Truecaller har inte bemött onsdagens anklagelser från blankarfirman Viceroy Research, men tycks ha ändrat sin inloggningssida för indiska användare då funktionen "enhanced search" som tidigare var förifylld nu är borta. (DI)

TRANSPARENS SÄNKER VOLVO. Volvo Cars handlas under teckningskursen i börsintroduktionen för ett år sedan och värderingen är nu lägre än för andra stora biltillverkare. Den dåliga transparensen i Polestar är en orsak, enligt DI:s analys. (DI)

CARLSON KANDIDAT. Storägare i Ericsson kan komma att blunda för att Jan Carlsons förtroende på aktiemarknaden är lågt, när Ericsson ska få en ny styrelseordförande. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -