Kurskollaps, SAS-ägare och ett chockerande krontapp

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

KRONTAPP. Henrik Unell, valutaanalytiker på Nordea, tycker kronförsvagningen är chockerande. Utöver alla problem det skapar för den reala ekonomin och för alla importörer och för AB Sverige så är det också en prestigeförlust för landet. (SvD)

KURSKOLLAPS FÖR SBB. Onsdagens ras på ytterligare 27,7 procent är den största procentuella nedgången hittills för bolaget. Det kom efter att huvudägaren Ilija Batljan meddelat att hans ägarbolag skjuter upp räntebetalningar på utestående hybridobligationer. Manövern följer instrumentets regelverk, men kan tolkas som en illavarslande signal. Nu kan blankarna öka pressen på bolaget. (DI)

NEJ TILL SBB-RÄDDNING. Regeringen har sonderat intresset för samhällsfastigheter hos institutionella investerare. Regeringen har öppnat för att svara politiskt på SBB-krisen, men Sverigedemokraterna och Liberalerna säger nej. (DI)

SVENSKA FÖNSTERBOLAG VARSLAR. Elitfönster, som ägs av dörr- och fönstertillverkaren Inwido, varslar 165 medarbetare om uppsägningar. Det sker knappt en månad efter att Inwido informerade om en rekordstor satsning på bolaget. (DI)

SBAB TAR ANDELAR. Skillnaden mellan höga och låga boräntor har blivit tydlig mellan bankerna, där statliga SBAB plockar marknadsandelar när kunder byter bank. (SvD)

SAS GÖRS STARTKLART FÖR NYA ÄGARE. SAS rör sig mot sluttampen i rekonstruktionen. De omkring 250.000 nuvarande ägarna ska inte vänta sig någon större utväxling på sina aktier. (DN)

Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -