Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar köp i finländska Lassila & Tikanoja och norska Protector. Samtidigt vidhåller tidningen köprådet för EG7 och ställer sig fortsatt avvaktande till Essity.

Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen.

I sin genomgång av försäkringsbolagen lockas Börsveckan av norska Protector och delar ut en köprekommendation.

"Det är turbulent i makroekonomin men det kan visa sig gynnsamt för norska Protector som har hög tillväxt och historiskt bra track-record av att visa följsamhet i premieintäkterna", heter det i analysen.

För de norska försäkringsbolagen Storebrand och Gjensidige samt för danska Tryg blir däremot rekommendationen avvakta.

Börsveckan menar vidare att Solid Försäkring har en intressant nisch med produktnära försäkringar och ett nordiskt fotavtryck, men hushållen är svaga nu vilket betyder en trög marknad för Solid.

"Men med vikande tillväxt och lite svajiga marknadsutsikter så framstår ändå aktien som tämligen rimligt värderat", skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Uppsidan i Essity beskrivs som klen av Börsveckan, som återigen ger rådet att avvakta. Resultatet går åt rätt håll för Essity, men samtidigt minskar volymerna. Delvis från egna initiativ men också genom konkurrens från lågprisaktörer, skriver tidningen.

Finländska Lassila & Tikanoja, som är verksamt inom industriell service och miljöservice såsom återvinning och fastighetsskötsel, har i grunden en stabil affärsmodell och långa serviceavtal som ger god vinstvisibilitet. Om kostnadsinflationen saktar in under 2024 så värderas aktien lågt, skriver tidningen och ger ett köpråd på 12 månaders sikt.

Vidare vidhåller Börsveckan köprådet för spelbolaget EG7 efter förra veckans enorma kursrörelser i aktien. Värderingen är fortsatt attraktiv, skriver tidningen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -