Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan ger köpråd för Orkla, Knowit och Acast i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Dedicare, AQ Group och Beijer Alma samt kommenterar Enad Global 7.

Efter en strategisk översyn och ett par strukturaffärer det senaste året släppte Orkla för ett par veckor sedan en stark Q1-rapport. Det norska konglomeratet ger en intressant exponering med Jotun, vattenkraft och framförallt starka konsumentvarumärken, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Bemanningsbolaget Dedicare bjöd aktieägarna på en kalldusch när Q1-siffrorna lades fram. Det var så pass dåliga siffror att det borde föranlett en vinstvarning. Aktien har halverats på ett år. "Vi ser inget uppenbart köpläge efter kursraset utan anser att aktien värderas ganska rimligt givet riskerna som finns i branschen", skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Konsultbranschen beskrivs som mer utmanande nu än för ett år sedan, och sämst går det i Sverige. Det drabbar Knowit vars värdering är rejält pressad. Värderingen är rätt attraktiv, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Podcastbolaget Acast visar på stadig förbättring med hög tillväxt och ett resultat som är på väg mot break-even. Med en förbättring i annonskonjunkturen kan bolaget få en fin hävstång på sin stora plattform för podcasts och breakeven rycker närmare, anser tidningen och ger köpråd.

Industribolaget AQ Groups aktie har gått starkt och Börsveckan tar nu hem vinsten. "Vi tar det säkra före det osäkra och sänker rådet till avvakta efter kursrusningen som varit", skriver tidningen.

Börsveckan skriver även en kommentar om Enad Global 7, vars rapport var som väntat klen. Tidningen väljer att behålla aktierna i sin portfölj.

Verkstadsbolaget Beijer Alma har sedan 2010 haft en fin förvärvsresa och omsättningen har växt stadigt. Nu ska lönsamheten vässas med interna effektiviseringar efter marginalpress förra året. Det behövs för att försvara dagens värdering, anser Börsveckan och landar i rådet avvakta.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -