Sök på Placera

Sexton köpvärda aktier i april

Köptips: Börsen tuggar på uppåt, till synes ostoppbar, och även flera av bolagen på vår lista över köpvärda aktier kan lägga en bra månad till handlingarna. Inför april stoppar vi in ett par nya kandidater som vi tror på.

Publicerad: 2024-04-02 08:35 av Martin Blomgren

Redaktionspodden: Börsrekord och IPO-yra

Placerapodden: Debutantrusningar, verkstadsvärderingar och potentiella short squeezes är några ämnen som tas upp i veckans redaktionspodd. Denna vecka med Martin Blomgren, Daniel McPhee och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2024-03-22 13:49 av Placera.

Kitron: Växande vinst räcker långt

Aktieanalys: Kontraktstillverkaren Kitron har hittills trotsat en svalare konjunktur tack vare efterfrågan från militär- och läkemedelsindustrin. Aktien värderas fortfarande på låga vinstmultiplar. Finns det framtida utrymme för högre vinst och värdering?

Publicerad: 2024-03-14 14:10 av Daniel McPhee

Bokusgruppen: Räcker låg värdering?

Aktieanalys: Bokusgruppens aktie fick rejäl fart på börsen efter rapporten för fjärde kvartalet. I år är aktien redan upp över 50 procent. Men trots det är aktien lågt värderad på fjolårets siffror och nu ska satsningar på egna varumärken och näthandeln lyfta framtida vinster.

Publicerad: 2024-03-11 15:01 av Daniel McPhee

Stora aktieförsäljningar och tre köpcase

Redaktionspodden: Hur ska man tänka när en storägare säljer, vilka aktier har rusat i år och vilka aktier lockar oss just nu? Det benar vi ut i veckans redaktionspodd med Daniel McPhee, Ludvig Löngårdh, Ellinor Beckett och Martin Blomgren.

Publicerad: 2024-03-08 14:06 av Placera.

AAK: Kommer historien att upprepas?

Aktieanalys: Fettspecialisten AAK har lång historik av konsekventa marginalförbättringar på enorma volymer. I fjol sköt vinsten i höjden och aktien nosar på rekordnivåer. Ändå värderas bolaget relativt lågt.

Publicerad: 2024-03-05 12:35 av Daniel McPhee

Podd: Äntligen en bred uppgång

Redaktionspodd : Mars månads första redaktionspodd bjuder bland mycket annat på vikten av att räkna på räntan, en riktig pärla som alltid är för dyr och europeiska motsvarigheten till Magnificent Seven. Medverkande: Pär Ståhl, Ellinor Beckett, Ludvig Löngårdh och Daniel McPhee.

Publicerad: 2024-03-01 14:48 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt

Tretton köpvärda aktier i mars

Köptips: Börsen håller humöret uppe och flera av aktierna på vår lista har en stark månad i bagaget. Vi tar nu hem ett par vinster, släpper taget om några besvikelser och laddar om med ett par nya aktier som förhoppningsvis kan ta över stafettpinnen i vår.

Publicerad: 2024-03-01 08:28 av Martin Blomgren

Balder: Hur viktig är räntan egentligen?

Kommentar: Balders börsvärde är dubblerat sedan botten i somras. Medan aktien varit volatil kan bolagets finansiella utveckling summeras som oförändrad. Nu väntar låg aktivitet och högre räntekostnader.

Publicerad: 2024-02-28 14:56 av Daniel McPhee

VBG: USA banar väg för framtida vinst

Aktieanalys: VBG slår nya rekord som bolag och aktie. En hög aktivitet i USA har resulterat i kraftig tillväxt. Trots en kursuppgång på över 150 procent är värderingen låg, men att köpa cykliska bolag på låga vinstmultiplar kan vara en dyrköpt läxa.

Publicerad: 2024-02-27 08:32 av Daniel McPhee

Podd: Här handlar vi aktier nu

Redaktionspodden : I veckans redaktionspodd pratar vi bland annat om rapporter, surdegar, en fransk försäkringsjätte och många egna affärer. Med Daniel McPhee, Karl Lans, Martin Blomgren och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2024-02-23 13:29 av Placera.

Lägre orderingång, stigande vinster

Marknadskommentar: Kvartalsrapporterna vittnar om en avslutning på året som präglades av en svagare konjunktur. Samtidigt var vinsttillväxten, som nu är historia, kraftig på sina håll. Placera har gått igenom orderingång och vinsttillväxt för 13 industrinära bolag.

Publicerad: 2024-02-21 14:10 av Daniel McPhee

Så arbetar en svensk AI-fond

Placerapodden: Nvidia och Microsoft i all ära – i detta avsnitt av Placerapodden får vi även stifta bekantskap med några relativt sett mindre bolag som gynnas av utvecklingen inom AI. Placera har träffat Johan Söderström och Alexander Winberg som förvaltar fonden SEB Artificial Intelligence. Med Daniel McPhee och ...

Publicerad: 2024-02-19 14:20 av Placera.

"Förutsättningar för ett starkt börsår"

Förvaltarintervju: Fonden Cliens Small & Micro Cap har bara några månaders historik. Förvaltarna Johanna Ahlqvist och Carl Sundblad har betydligt längre historik när det gäller aktier. Placera har träffat Johanna och Carl för att höra om deras strategi för nya fonden och hur de långsiktigt ska lyckas med ambitionen at ...

Publicerad: 2024-02-16 14:52 av Daniel McPhee

Adyen: Tydlig strategi, tveksam börs

Kommentar: När konkurrenterna lanserade besparingsprogram använde Adyen balansräkningen för ökade investeringar. I somras avskydde aktiemarknaden beslutet och halverade börsvärdet under juli månad. Drygt sex månader senare är börsvärdet nu dubblerat och aktien tillbaka på vårens kursnoteringar.

Publicerad: 2024-02-12 11:09 av Daniel McPhee

Podd: Aktierna med vind i ryggen

Redaktionspodden: Ännu en rapportvecka går till handlingarna. I dagens redaktionspodd blir det observationer från rapporter, flera nya aktiecase och såklart veckans egna affärer. Medverkar gör Ellinor Beckett, Daniel McPhee och Karl Lans.

Publicerad: 2024-02-09 14:42 av Placera.

Arise: Till slut hemtamt på börsen

Aktieanalys: Investeringar inom förnybar energi är komplext. Bolag säljs ofta in via stora visioner för att sedan sluka pengar som inte blir mer än del av ett konkursbo. Med snart 15 år på börsen har Arise bevisat att deras affär handlar om mer än stora visioner och drömmar.

Publicerad: 2024-02-08 11:02 av Daniel McPhee

Bamsebolag, besvikelser och Buffettaktier

Redaktionspodden: Teknikjättarnas rapporter, besvikelser och glädjeämnen i den svenska rapportperioden, våra egna affärer och svenska Buffettaktier är ämnen som penetreras i veckans redaktionspodd. Med Martin Blomgren, Daniel McPhee, Karl Lans och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2024-02-02 13:30 av Placera.

Beijer Ref: Tre intensiva år senare

Kommentar: Beijer Refs kassaflöde räddar ett annars milt 2023. Tuffa jämförelsetal från 2022 gör prestationen från fjolåret svårbedömt. Den långa historiken är lysande men räcker det för att motivera ett köp?

Publicerad: 2024-02-01 15:25 av Daniel McPhee

Sexton köpvärda aktier i februari

Köptips: Tomterallyt kom av sig men januari blev ändå en skaplig månad med stabila utfall i rapportfloden. Inför februari gör vi ett antal byten på vår aktielista.

Publicerad: 2024-02-01 08:21 av Martin Blomgren

JM: Sålda bostäder en klen tröst

Rapportkommentar: Bostadsutvecklaren JM lämnar ett svagt år bakom sig. Låg efterfrågan, sänkta försäljningspriser och ökade kostnader slog hårt mot resultatet. Men det finns ljusglimtar för optimisterna.

Publicerad: 2024-01-30 13:47 av Daniel McPhee

SCA: Klent bidrag från industrin

Rapportkommentar: Skogs- och industribolaget SCA slog estimaten för fjärde kvartalet. Samtidigt som priserna sjunker ökar volymerna. Aktien inledde dagen svagt för att sedan vända till plus från gårdagens stängning.

Publicerad: 2024-01-26 13:41 av Daniel McPhee

Fenix: Uppförsbacken snart slut

Aktieanalys: Fenix Outdoor har senaste åren pressats av kostnader. Aktien har tappat mot både sektorkollegor och börsens breda index. Men framtida förutsättningar och en hyfsat låg värdering gör aktien intressant.

Publicerad: 2024-01-25 14:21 av Daniel McPhee

Värt att hålla koll på Lumenradio

Aktieanalys: Teknikbolaget Lumenradio gjorde succé i fjol. Men ett kraftigt resultatlyft och en aktie som gått urstarkt är historia. I början på januari tvingades bolaget vinstvarna och tillväxten är nu hotad.

Publicerad: 2024-01-23 14:42 av Daniel McPhee

Högriskaktier och börsens drömchefer

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd går vi igenom estimaten inför kommande rapportperiod, riskfyllda investeringar, börsens drömchefer och egna högt flygande affärer. Medverkar gör Ludvig Löngårdh, Daniel McPhee och Martin Blomgren.

Publicerad: 2024-01-12 14:22 av Placera.

Underkänt för börsens skolor

Kommentar: Att köpa aktier i börsnoterade skolkoncerner har inte varit någon succé. Utmaningar med skulder, lönsamheten och myndigheter är inget aktiemarknaden belönar med höga vinstmultiplar. Placera har gått igenom utvecklingen för börsens fyra skolkoncerner.

Publicerad: 2024-01-11 15:01 av Daniel McPhee

Skyhög risk men värt en chansning

Aktieanalys: Lyko har senaste åren haft en dyster kursutveckling. Försäljningstillväxten är imponerande men kostsam. Aktien värderas nu på historiskt låga nivåer. Är det skäl nog att köpa tillväxtbolaget?

Publicerad: 2024-01-09 10:03 av Daniel McPhee

Därför blir börsen skakig i januari

Placerapodden: Efter en anmärkningsvärd uppgång i slutet av 2023 har de första börsdagarna på året lyst röda. Pekka Kääntä, Daniel McPhee och Ellinor Beckett talar om huruvida börshumöret kommer att fortsätta tryta, en dyr industripärla och egna affärer i detta avsnitt av Redaktionspodden.

Publicerad: 2024-01-05 13:33 av Placera.

Troax: Har aktien sprungit för snabbt?

Aktieanalys: Efter flera rekordår ser Troax orderingång ut att ha bottnat på höga nivåer. Sedan slutet på september har aktien stigit 60 procent och handlas nu på historiskt höga multiplar. Är det motiverat för en marknadsledare inom stålgaller?

Publicerad: 2024-01-03 15:55 av Daniel McPhee

Sexton köpvärda aktier i januari

Köptips: Slutet gott, allting gott. Efter två fenomenala slutmånader blev 2023 ett riktigt bra börsår. I vår månadslista lyfter vi nu ut ett par defensiva bolag och plockar in några andra lovande aktier inför januari.

Publicerad: 2023-12-29 20:40 av Martin Blomgren

Visa fler resultat