Sök på Placera

Podd: Så slår han småbolagsindex

Placerapodden: Att köpa kvalitet har lönat sig för Jimmy Bengtsson som förvaltar fonden SEB Sverige Småbolag Chans/Risk. Han delar med sig av sin investeringsfilosofi och sina bästa case till Daniel McPhee och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2023-09-25 10:09 av Placera.

Sektorn där pengarna flödar

Placerapodden: Veckans redaktionspodd avhandlar den hektiska centralbanksveckan, sektorn där pengarna flödar och såklart veckans affärer. Medverkar gör Pekka Kääntä, Daniel McPhee och Ellinor Beckett (sändningen spelades in under fredagsförmiddagen).

Publicerad: 2023-09-22 15:58 av Placera.

Engcon: Är nuvarande värdering rimlig?

Aktieanalys: En mättad hemmamarknad och avvaktande kunder ser ut att tillfälligt grusa Engcons tillväxtstory. Ska aktien fortsätta värderas på dagens nivåer måste trenden i orderingången brytas.

Publicerad: 2023-09-20 15:59 av Daniel McPhee

Luftreningsbolagen: Så värderas de

Kommentar: Börsens bolag inom luftrening har starka strukturella trender i ryggen och de finansiella nyckeltalen har en bra historik. Placera har tittat närmare på Nederman, Absolent Air Care och Systemair.

Publicerad: 2023-09-18 16:20 av Daniel McPhee

Starkt momentum för tyska Aixtron

Analys: I motsats till första kvartalet jublade aktiemarknaden efter halvledarbolaget Aixtrons rapport för andra kvartalet. Rapporten visade på ett rekord i orderingången och rejält lyft i intäkterna samtidigt som bolaget höjde sin guidning för helåret. Räcker det för ett köp i aktien?

Publicerad: 2023-09-12 13:41 av Daniel McPhee

Podd: Aktierna som är felvärderade

Placerapodden: I veckans avsnitt av Redaktionspodden blandas köptips med varningar och intressanta jämförelser med balanserade iakttagelser. Medverkar gör Martin Blomgren, Ellinor Beckett och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-09-08 13:25 av Placera.

Hur går svenska bolagen, egentligen?

Kommentar: En dyster syn på svensk ekonomi har fått utländska investerare att fly Stockholmsbörsen. Det finns en relevans i argumentationen, men det talas sällan om hur det faktiskt går för de svenska bolagen. Placera har tittat närmare på resultatutvecklingen inom fem sektorer.

Publicerad: 2023-09-04 09:09 av Daniel McPhee

Nya aktier, utdelare och loserportföljen

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd går vi igenom aktierna vi tror på inför hösten, synar några högutdelare, reder ut hur man gör med kryptoförluster och varför vissa investeringar inte gillas på börsen. Med Ludvig Löngårdh, Ellinor Beckett, Martin Blomgren och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-09-01 11:58 av Placera.

Börsens volatila värderingar

Kommentar: Börsens sätt att värdera verksamheter är volatil. Det som fungerar idag tenderar att inte fungera imorgon. Det gör investeringar utmanande, men skapar enorma möjligheter för den som vågar blicka längre ut än aktiemarknaden.

Publicerad: 2023-08-29 13:08 av Daniel McPhee

Fiske i 100 Bagger-portföljen

Placerapodden : I veckans redaktionspodd pratas det bland annat om en resejätte, konsumentbolagens återhämtning och 100 Bagger-portföljen. Med Karl Lans, Ludvig Löngårdh och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-08-25 14:30 av Placera.

Konsument: Växande vinster förväntas

Kommentar: Svenskt och globalt makro talar fortfarande emot konsumenternas köpkraft. Placera har gått igenom 15 konsumentrelaterade aktier. Samtliga bolag i listan förväntas växa vinsten under nästa år. Samtidigt har flertalet aktier gett positiv avkastning under året.

Publicerad: 2023-08-25 09:16 av Daniel McPhee

Adyen: Investeringar bakom raset

Kommentar: Nederländska betalningsjätten Adyen har nästan halverats på en månad. Att vd och grundare Pieter van der Does fortsätter prata om långsiktigt värdeskapande verkar inte bita på aktiemarknaden som fortsatte handla ner aktien dagarna efter rapporten.

Publicerad: 2023-08-23 11:37 av Daniel McPhee

Orderingången: Så ser trenden ut

Kommentar: Redan i rapporterna för första kvartalet var det tydligt hur orderingången började vika hos flertalet industribolag. Placeras genomgång för andra kvartalet visar nu att trenden fortsätter. Samtidigt vittnar listan om att rekordresultaten kanske är historia, åtminstone för denna gång.

Publicerad: 2023-08-17 15:59 av Daniel McPhee

Svala signaler från blankat Hexatronic

Rapportkommentar: Det har inte saknats dramatik på börsen kring Hexatronic senaste tiden. En hög andel blankat kapital, en populär aktie bland privatinvesterare och en parabolisk uppgång skapar starka känslor. Dagens rapport ger inga tydliga signaler om framtiden.

Publicerad: 2023-08-15 13:02 av Daniel McPhee

Fjorton köpvärda aktier i augusti

Köptips: Rapportperioden har satt tydliga avtryck på börsen och även på vår aktielista. Nu flyttas fokus från stora till små bolag och till makrostatistiken. Vi har is i magen och gör bara några mindre justeringar inför augusti.

Publicerad: 2023-08-01 08:43 av Martin Blomgren

Tvära kast i rapportstormen

Redaktionspodden: Rapporterna väller in och i veckans redaktionspodd letar vi trender i de cykliska bolagen och tar tempen på några av kursförlorarna. Bakom spakarna: Martin Blomgren och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-07-20 15:03 av Placera.

Hård dom över Bufab-rapport

Rapportkommentar: Som flera andra bolag fick Bufab ett tufft mottagande efter rapporten för andra kvartalet. Relativt hög skuldsättning och negativ organisk tillväxt är sannolikt förklaringen. Är det skäl till oro?

Publicerad: 2023-07-18 16:23 av Daniel McPhee

Kraftigt ras i högt värderat HMS

Rapportkommentar: HMS Networks faller tungt efter dagens rapport för andra kvartalet. En tidigare högt värderad aktie som gick starkt inför rapporten föll som mest nästan 25 procent när bolaget rapporterade en fortsatt minskad orderingång och resultat.

Publicerad: 2023-07-14 11:34 av Daniel McPhee

Är marknadsoron obefogad?

Redaktionspodden: Varför sjunkande efterfrågan i industrin inte behöver vara så illa, varför Indien är intressant och vad som gör Frankrikes enda renodlade champagneaktie attraktiv. Lyssna på redaktionspodden med Karl Lans, Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-13 09:43 av Placera.

Hög värdering och vikande orderingång

Kommentar: Trots vikande orderingång har flera aktier fortsatt rusa rakt in i kommande rapportperiod. Placera har tittat närmare på tre bolag där orderingången minskade i första kvartalet.

Publicerad: 2023-07-11 09:32 av Daniel McPhee

Här är nästa halvårsvinnare?

Placerapodden: Placera diskuterar första halvårets vinnar- och förlorarfonder, vilka sektorer som sticker ut, och varför det kan löna sig att köpa aktier vid vinstvarningar. Med Karl Lans, Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-07 12:52 av Placera.

Fortsatt stabilt från sportjätten

Rapportkommentar: Nike redovisar en fortsatt stabil försäljningstillväxt samtidigt som direktförsäljningen och de digitala kanalerna växer kraftigt. Aktien är fortsatt dyr men både bolaget och aktien är sannolikt långsiktiga vinnare.

Publicerad: 2023-07-04 15:35 av Daniel McPhee

Placeras 15 köpvärda aktier i juli

Köptips: Juni blev ännu en stark börsmånad. Böckerna för första halvåret är nu stängda och vi kan definitivt konstatera att tidigare konsensus om ett svagt första halvår var fel. Inför juli månad gör vi några få förändringar.

Publicerad: 2023-07-03 08:49 av Daniel McPhee

Podd: Aktien du aldrig behöver sälja

Placerapodden: I redaktionspodden den här veckan är det full fokus på det dagsfärska räntebeskedet, men också rapportaktuella H&M och några intressanta aktier som Placera kikat närmare på under veckan. Medverkar gör Pekka Kääntä, Ellinor Beckett och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-06-29 12:57 av Placera.

Konsekvent historik talar för Lundbergs

Aktieanalys: Substansrabatt, nästan obefintlig belåning och en diversifierad portfölj gör investmentbolaget Lundbergs intressant. Den tidigare kritiken om en för låg skuldsättning har tystnat, samtidigt som den konsekventa historiken fortsätter att imponera. Placera har tittat närmare på Lundbergföretagen.

Publicerad: 2023-06-28 09:36 av Daniel McPhee

Så laddar vi inför sommarbörsen

Redaktionspodden: Börsen har surnat till och vi går igenom våra egna aktiestrategier inför sommaren, synar aktiepiloter, aktier i nischbanker och robotkirurgi och botaniserar bland vinstvarningarna som kommit. Med Martin Blomgren, Daniel McPhee och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2023-06-22 12:56 av Placera.

Börsens högsta och lägsta värderingar

Aktier: Det blev ett starkt första halvår på Stockholmsbörsen och flertalet bolag har nu värderats upp. Placera har gått igenom bolagen med högsta respektive lägsta P/e-talen på vinstprognoserna för i år och nästa år.

Publicerad: 2023-06-13 11:24 av Daniel McPhee

Därför har de ägt Microsoft 13 år

Placerapodden: Placerapodden träffar Charlotte Åsberg och Knut Gezelius på Skagen Global. De pratar långsiktiga investeringar, danska och kanadensiska transportbolag och om deras äldsta innehav som varit i fonden under 24 år. Intervjuar gör Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-06-08 15:10 av Placera.

Dags för nästa uppvärdering av Confluent?

Aktieanalys: Precis som andra techbolag har datahanteringsbolaget Confluent haft en stark inledning på året. En kraftigt växande molntjänst gjorde att bolaget överträffade förväntningarna. Nu är förhoppningen att bolaget vänder till vinst i slutet på detta år. Räcker det för en fortsatt uppvärdering av aktien?

Publicerad: 2023-06-08 14:52 av Daniel McPhee

Är Alfens utmaningar tillfälliga?

Aktieanalys: Energiomställningsbolaget Alfens resa på börsen inleddes 2018 och har hittills varit en succé. Men efter kapitalmarknadsdagen i juni och efterföljande rapport är marknaden nu skeptisk till utvecklingen gällande försäljning och lönsamhet. Placera har tittat närmare på kapitalmarknadsdagen och rapport ...

Publicerad: 2023-06-05 10:16 av Daniel McPhee

Visa fler resultat