Sök på Placera

Vindkraft med chans till uppvärdering

Kommentar: EQT-budet på Ox2 innebär att ett av börsens bolag inom vindkraft försvinner. Kvar finns däremot Arise som senaste åren levererat rekordvinster och fortfarande värderas lågt.

Publicerad: 2024-05-28 13:49 av Daniel McPhee

Podd: Chips, snus och indexbyten

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd avhandlas Nvidias monsterrapport, en snusförsäljare på högvarv, tvära kast i OMXS30-listan och våra egna affärer. Bakom mikrofonerna: Daniel McPhee, Martin Blomgren och Pär Ståhl.

Publicerad: 2024-05-24 13:52 av Placera.

Är det köpläge vid stora nedgångar?

Kommentar: De senaste tre åren har alla OMXS30-bolag fått se betydande nedgångar i aktien. Som riktigt långsiktig ägare får du vara beredd på perioder av kursfall. Placera har tagit fram största nedgångarna på tre år i samtliga OMXS30-bolagen.

Publicerad: 2024-05-24 09:19 av Daniel McPhee

Höga värderingar och vikande vinster

Kommentar: Bättre än väntat, men sämre än i fjol. Flera industribolag rapporterade kraftiga fall i resultatet för första kvartalet. Trots det har aktierna klarat sig bra. Placera har gått igenom 12 industrinära bolag.

Publicerad: 2024-05-15 09:43 av Daniel McPhee

Lössläppta aktier och rapportfinal

Redaktionspodd : I veckans redaktionspodd är det fullt fokus på rapporter och även egna affärer. Med Daniel McPhee, Ludvig Löngårdh och Martin Blomgren.

Publicerad: 2024-05-10 13:42 av Placera.

Skilda världar bland storbankerna

Börs: Placera har gått igenom intjäning och värdering för Handelsbanken, SEB och Swedbank. På tio år finns det en tydlig vinnare och förlorare på aktiemarknaden. Men vad har de egentligen presterat?

Publicerad: 2024-05-10 12:54 av Daniel McPhee

Engcon: Het värdering, kall vinst

Aktieanalys: Engcons aktie rusade över 15 procent på rapporten för årets första kvartal. Redan innan var aktien högt värderad och mer än ett halverat resultat gör den inte lägre. Men bottenkänning i både orderingång och resultat kan ge hopp till aktieägarna.

Publicerad: 2024-05-02 16:37 av Daniel McPhee

Sjutton köpvärda aktier i maj

Köptips: Börsfesten tog en paus i april där hyfsade rapporter slogs med stigande långräntor i USA. Inför maj gör vi en mindre justering i vår aktielista.

Publicerad: 2024-05-02 08:03 av Martin Blomgren

JM: Viktig region sänder bra signaler

Rapportkommentar: I dagens JM-rapport skymtas en botten, i alla fall för den optimistiske. Det är fortsatt trögt för bostadsutvecklaren, men den viktiga Stockholmsregionen växer kraftigt.

Publicerad: 2024-04-23 10:18 av Daniel McPhee

Redaktionspodden: Äntligen rapportperiod

Placerapodden: Rapportperioden är igång och börsen är på minus för veckan. Om det och mycket annat talar Ellinor Beckett, Martin Blomgren och Daniel McPhee i detta avsnitt av Redaktionspodden.

Publicerad: 2024-04-19 13:17 av Placera.

Rapportaktierna vi hugger i nu

Redaktionspodden : I veckans redaktionspodd pratas det bland annat om tankar inför rapportperioden, konsumentbolag, en relativt liten lyxpärla och den tyska avynglaren. Med Ludvig Löngårdh, Karl Lans, Martin Blomgren och Daniel McPhee.

Publicerad: 2024-04-12 12:19 av Placera.

Konsumentbolagen inför rapporterna

Börs: Flera konsumentbolag har gått starkt på börsen – men högre aktiekurser innebär också högre priser på framtida vinster. Inför rapporterna har Placera gått igenom värderingen för 14 konsumentbolag.

Publicerad: 2024-04-11 14:31 av Daniel McPhee

Investeringsfilosofi, blankning och D-aktier

Placerapodden: I veckans avsnitt av Redaktionspodden får vi besök av Börsveckankollegan Peter Hedlund. Förutom att prata investeringsfilosofier talas det också om några intressanta case; långa såväl som korta och av olika aktieslag. Medverkar gör även Daniel McPhee och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2024-04-06 09:21 av Placera.

Sexton köpvärda aktier i april

Köptips: Börsen tuggar på uppåt, till synes ostoppbar, och även flera av bolagen på vår lista över köpvärda aktier kan lägga en bra månad till handlingarna. Inför april stoppar vi in ett par nya kandidater som vi tror på.

Publicerad: 2024-04-02 08:35 av Martin Blomgren

Redaktionspodden: Börsrekord och IPO-yra

Placerapodden: Debutantrusningar, verkstadsvärderingar och potentiella short squeezes är några ämnen som tas upp i veckans redaktionspodd. Denna vecka med Martin Blomgren, Daniel McPhee och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2024-03-22 13:49 av Placera.

Stora aktieförsäljningar och tre köpcase

Redaktionspodden: Hur ska man tänka när en storägare säljer, vilka aktier har rusat i år och vilka aktier lockar oss just nu? Det benar vi ut i veckans redaktionspodd med Daniel McPhee, Ludvig Löngårdh, Ellinor Beckett och Martin Blomgren.

Publicerad: 2024-03-08 14:06 av Placera.

Podd: Äntligen en bred uppgång

Redaktionspodd : Mars månads första redaktionspodd bjuder bland mycket annat på vikten av att räkna på räntan, en riktig pärla som alltid är för dyr och europeiska motsvarigheten till Magnificent Seven. Medverkande: Pär Ståhl, Ellinor Beckett, Ludvig Löngårdh och Daniel McPhee.

Publicerad: 2024-03-01 14:48 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt

Tretton köpvärda aktier i mars

Köptips: Börsen håller humöret uppe och flera av aktierna på vår lista har en stark månad i bagaget. Vi tar nu hem ett par vinster, släpper taget om några besvikelser och laddar om med ett par nya aktier som förhoppningsvis kan ta över stafettpinnen i vår.

Publicerad: 2024-03-01 08:28 av Martin Blomgren

Balder: Hur viktig är räntan egentligen?

Kommentar: Balders börsvärde är dubblerat sedan botten i somras. Medan aktien varit volatil kan bolagets finansiella utveckling summeras som oförändrad. Nu väntar låg aktivitet och högre räntekostnader.

Publicerad: 2024-02-28 14:56 av Daniel McPhee

Podd: Här handlar vi aktier nu

Redaktionspodden : I veckans redaktionspodd pratar vi bland annat om rapporter, surdegar, en fransk försäkringsjätte och många egna affärer. Med Daniel McPhee, Karl Lans, Martin Blomgren och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2024-02-23 13:29 av Placera.

Lägre orderingång, stigande vinster

Marknadskommentar: Kvartalsrapporterna vittnar om en avslutning på året som präglades av en svagare konjunktur. Samtidigt var vinsttillväxten, som nu är historia, kraftig på sina håll. Placera har gått igenom orderingång och vinsttillväxt för 13 industrinära bolag.

Publicerad: 2024-02-21 14:10 av Daniel McPhee

Så arbetar en svensk AI-fond

Placerapodden: Nvidia och Microsoft i all ära – i detta avsnitt av Placerapodden får vi även stifta bekantskap med några relativt sett mindre bolag som gynnas av utvecklingen inom AI. Placera har träffat Johan Söderström och Alexander Winberg som förvaltar fonden SEB Artificial Intelligence. Med Daniel McPhee och ...

Publicerad: 2024-02-19 14:20 av Placera.

"Förutsättningar för ett starkt börsår"

Förvaltarintervju: Fonden Cliens Small & Micro Cap har bara några månaders historik. Förvaltarna Johanna Ahlqvist och Carl Sundblad har betydligt längre historik när det gäller aktier. Placera har träffat Johanna och Carl för att höra om deras strategi för nya fonden och hur de långsiktigt ska lyckas med ambitionen at ...

Publicerad: 2024-02-16 14:52 av Daniel McPhee

Adyen: Tydlig strategi, tveksam börs

Kommentar: När konkurrenterna lanserade besparingsprogram använde Adyen balansräkningen för ökade investeringar. I somras avskydde aktiemarknaden beslutet och halverade börsvärdet under juli månad. Drygt sex månader senare är börsvärdet nu dubblerat och aktien tillbaka på vårens kursnoteringar.

Publicerad: 2024-02-12 11:09 av Daniel McPhee

Podd: Aktierna med vind i ryggen

Redaktionspodden: Ännu en rapportvecka går till handlingarna. I dagens redaktionspodd blir det observationer från rapporter, flera nya aktiecase och såklart veckans egna affärer. Medverkar gör Ellinor Beckett, Daniel McPhee och Karl Lans.

Publicerad: 2024-02-09 14:42 av Placera.

Bamsebolag, besvikelser och Buffettaktier

Redaktionspodden: Teknikjättarnas rapporter, besvikelser och glädjeämnen i den svenska rapportperioden, våra egna affärer och svenska Buffettaktier är ämnen som penetreras i veckans redaktionspodd. Med Martin Blomgren, Daniel McPhee, Karl Lans och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2024-02-02 13:30 av Placera.

Sexton köpvärda aktier i februari

Köptips: Tomterallyt kom av sig men januari blev ändå en skaplig månad med stabila utfall i rapportfloden. Inför februari gör vi ett antal byten på vår aktielista.

Publicerad: 2024-02-01 08:21 av Martin Blomgren

JM: Sålda bostäder en klen tröst

Rapportkommentar: Bostadsutvecklaren JM lämnar ett svagt år bakom sig. Låg efterfrågan, sänkta försäljningspriser och ökade kostnader slog hårt mot resultatet. Men det finns ljusglimtar för optimisterna.

Publicerad: 2024-01-30 13:47 av Daniel McPhee

SCA: Klent bidrag från industrin

Rapportkommentar: Skogs- och industribolaget SCA slog estimaten för fjärde kvartalet. Samtidigt som priserna sjunker ökar volymerna. Aktien inledde dagen svagt för att sedan vända till plus från gårdagens stängning.

Publicerad: 2024-01-26 13:41 av Daniel McPhee

Högriskaktier och börsens drömchefer

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd går vi igenom estimaten inför kommande rapportperiod, riskfyllda investeringar, börsens drömchefer och egna högt flygande affärer. Medverkar gör Ludvig Löngårdh, Daniel McPhee och Martin Blomgren.

Publicerad: 2024-01-12 14:22 av Placera.

Visa fler resultat