Sök på Placera

Globalfond med ovanligt stark historik

Fondanalys: Globalfonder är den enskilt största fondkategorin hos de svenska fondspararna och intresset fortsätter att växa. Placera guidar till en globalfond med hög riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-05-22 13:43 av Pär Ståhl

En USA-fond med imponerande historik

Fondanalys: USA:s aktiemarknad är världens största och utgör drygt 60 procent av ett globalt aktieindex. Argumenten för en USA-investering är många. Placera guidar till en Nordamerikafond med hög riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-04-26 13:47 av Pär Ståhl

Dags för revansch för en favoritfond

Fondanalys : Placera tittar närmare på en gammal globalfondsfavorit som haft två riktigt tunga år avkastningsmässigt. Om finansmarknaden går in i en ny fas, med de sista räntehöjningarna nära i tiden, så är sannolikt fonden positionerad för ett bättre öde.

Publicerad: 2023-04-19 10:25 av Pär Ståhl

Detta talar för Latinamerikafonden

Fondanalys : Latinamerikafonder kan bli vinnare igen trots ett bedrövligt årtionde. Det ledande indexet MSCI Latinamerika index har backat under perioden men det finns flera faktorer som nu talar för regionen. Placera guidar till en Latinamerika fond med högst riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-04-11 14:11 av Pär Ståhl

Storebrand Fonder utses till Årets fondbolag enligt Söderberg & Partners

Delphi Nordic A: Storebrand Fonder utsedda till Årets fondbolag 2022 av Söderberg & Partners för tredje gången. Det framgår av ett pressmeddelande.Söderberg & Partners utser varje år de främsta aktörerna i den svenska finansbranschen. Vinnarna baseras på Söderberg & Partners årliga trafikljusrapport där aktörer på d ...

Publicerad: 2023-03-16 13:49 av Finwire

En vinnare på nya tillväxtmarknader

Fondanalys: Placera har ett tips på en fond som investerar på nästa generations tillväxtmarknader. Investeringsteamet har framgångsrikt investerat i bolag där inte många fondförvaltare letar.

Publicerad: 2023-03-14 14:23 av Pär Ståhl

Två fondtips för tillväxtmarknaderna

Fondanalys: Tillväxtmarknaderna blir allt hetare hos de globala investerarna. Placera tipsar om två tillväxtmarknadsfonder för den långsiktige investeraren.

Publicerad: 2023-02-07 15:24 av Pär Ståhl

Råvarufonden med flera strategier

Fondanalys: En bred portfölj av råvaror har historiskt visat sig bidra med en bra riskspridning i en fondportfölj. Placera har en råvarufondsfavorit med lägst risk i klassen och högst riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-01-23 10:51 av Pär Ståhl

Erik Lidén ny vd för norska fondanalysbolaget NorQuant

Erik Lidén har utsetts till ny vd för det norska fondanalysbolaget NorQuant, enligt ett pressmeddelande. Lidén, som tillträder idag, kommer få i uppgift att lansera bolagets fondanalysverktyg Prisma. Han är idag ansvarig för den svenska verksamheten för moderbolaget NorQuant och marknadsför analysve ...

Publicerad: 2023-01-16 16:36 av Finwire

Trenden talar för hälsovårdsfonder

Fondanalys: Hälsovårdsfonder klarade det turbulenta fjolåret relativt bra. Historiskt har fondkategorin överpresterat mot den breda aktiemarknaden. Vill du diversifiera med hälsovårdsfonder lyfter Placera fram två favoriter.

Publicerad: 2023-01-11 09:35 av Pär Ståhl

Läge för en japansk småbolagsfond

Fondanalys: Trots att Tokyobörsens nedgång i år är måttlig, ratar utländska investerare fortfarande landet där solen går upp. Placera tycker att det finns flera intressanta anledningar till köpläge för en Japanfond.

Publicerad: 2022-12-21 14:49 av Pär Ståhl

Historiken talar för tekniksektorn - Placera lyfter fram två tips på teknikfonder

2022 har varit ett tufft år för teknikfonder. Detta är det första året sedan 2012 där branschfonderna ny teknik inte överavkastar jämfört med ett globalt aktieindex. Det skriver Placeras Pär Ståhl i en fondanalys."Om vi lyfter blicken så är tekniksektorn den bäst presterande sektorn under de senaste ...

Publicerad: 2022-12-06 13:33 av Finwire

Historiken talar för teknikfonderna

Fondanalys: Det har blåst en hård motvind för teknikfonderna i år. 2022 är första året sedan 2012 som branschfonderna ny teknik inte klår globalt aktieindex. För den investerare som vågar gå motvalls har Placera två tips på teknikfonder.

Publicerad: 2022-12-05 14:29 av Pär Ståhl

Carnegie Fonder toppar Prospera-undersökning - Öhman och Storebrand tar också plats på pallen

För det tredje året i rad hamnar Carnegie Fonder högst upp på pallen i Prospera-undersökningen Fund Distributors & Selectors. Undersökningen baseras på intervjuer med beslutsfattare inom fonddistribution och fondanalys där man svarat på frågor gällande de största kapitalförvaltarna i Sverige.”Vi arb ...

Publicerad: 2022-11-23 13:23 av Finwire

Så investerar du i riskkapitalbolag

Fondanalys: Att diversifiera med noterade riskkapitalbolag har varit en bra strategi. En fond som investerat i noterade riskkapitalbolag har utklassat globalt aktieindex sedan hösten 2009. Placera lyfter fram en gammal favorit.

Publicerad: 2022-11-16 13:51 av Pär Ståhl

Så kan du investera i svenska småbolag

Fondanalys : I år har svenska småbolagsfonder ett uselt facit. Över tid talar mycket för svenska småbolag som sticker ut som en av de bästa tillgångsklasserna på aktiemarknaden. Placera lyfter fram två småbolagsfavoriter som tillsammans ger en bred investering i svenska småbolag.

Publicerad: 2022-11-07 14:12 av Pär Ståhl

Två globalfonder för hållbarhet

Fondanalys: Placera synar två globalfonder som investerar i hållbara lösningsorienterade bolag för att hjälpa till med den globala klimatomställningen. Båda globalfonderna såg dagens ljus under våren 2018 och har nu drygt fyra års avkastningshistorik.

Publicerad: 2022-10-11 11:02 av Pär Ståhl

Fortsatt tung utveckling för fastighetsfonder - Morningstar

Fastighetsfonder fortsätter att ha det tufft på marknaden och kategorin hamnade återigen längst ner på avkastningslistan under september. Samtidigt fortsatte hedgefonder att prestera relativt väl. Det framgår av en fondanalys från Morningstar.September var en svag börsmånad och Morningstars Sverigei ...

Publicerad: 2022-10-06 12:14 av Finwire

Två fonder för miljöinvesteringar

Fondanalys : Efterfrågan är hög på fonder med tydlig inriktning på förnybar energi, hållbarhet och miljöansvar. Placera lyfter fram två breda miljöfonder som investerar i miljöförbättrare.

Publicerad: 2022-09-23 09:30 av Pär Ståhl

Fonden med fyra olika strategier

Fondanalys: Att investera efter en strategi som värdebolag, kvalitetsbolag eller tillväxtbolag är relativt vanligt bland fondförvaltare. Att investera i flera olika strategier och samtidigt försöka tajma vilken som ska väga mest är det färre som håller på med. Placera synar en gammal globalfondfavorit som inves ...

Publicerad: 2022-09-13 09:54 av Pär Ståhl

Fortsatta utflöden från aktiefonder - EPFR

Aktiefonder som EPFR följer såg utflöden på 9,7 miljarder dollar under veckan. Det största veckovisa utflödet på över två månader. I Sverige såg aktiefonder däremot de största inflödena på 16 veckor. Det framgår av en veckovis fondanalys från EPFR.Obligationsfonder, blandfonder och alternativa fonde ...

Publicerad: 2022-09-02 15:47 av Finwire

Fonden med fokus på utdelningshöjare

Fondanalys: Att investera i bolag med en lång historik av stigande utdelningar är en gammal och framgångsrik investeringsstrategi. Placera har hittat en fond som investerar globalt i utdelningshöjare.

Publicerad: 2022-08-29 12:54 av Pär Ståhl

Guldfonden för att sprida riskerna

Fondanalys : Guldpriset har rör sig sidledes i år trots all dramatik på finansmarknaden som skenande inflation, stigande räntor, invasionen av Ukraina och fallande tillgångspriser. Guld har historisk visat sig bidra med en bra riskspridning i en fondportfölj. Placera har en guldfondsfavorit för den långsiktige i ...

Publicerad: 2022-08-05 13:16 av Pär Ståhl

Läge för en snabbfotad blandfond

Fondanalys: Placera tipsar om en blandfond som lyckats navigera väl under de senaste årens turbulenta börsutveckling.

Publicerad: 2022-07-12 14:32 av Pär Ståhl

Breddning till Norden en vinnare

Fondanalys : Placera har ett investeringstips för den som vill bredda sitt sparande men ändå ha en bas med svenska aktier. Det finns en indexfond som har lyckats väl, med en bra riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2022-06-20 10:54 av Pär Ståhl

Så letar Barnevik EM-småbolag

Fondanalys: Relativt låg värdering och god vinsttillväxt talar för småbolag på tillväxtmarknaderna. Det är en liten fondkategori men som fungerar utmärkt som komplement till en tillväxtmarknadsfond med storbolagsfokus. Placera tipsar om en tillväxtmarknadsfond som investerar i små bolag med tillväxt och rimlig ...

Publicerad: 2022-06-08 14:11 av Pär Ståhl

Två globalfonder för den långsiktige

Fondanalys : Globalfonder har genom sin diversifiering klarat årets nedgång relativt bra. Placera lyfter fram två aktivt förvaltade globalfonder med breda investeringsmandat.

Publicerad: 2022-05-25 10:27 av Pär Ståhl

Aktiefonder fortsätter att se nettoutflöden - EPFR

Under veckan som slutade 18 maj förlängde aktiefonder som EPFR följer sitt långvariga nettoutflöde då den globala tillväxten saktade ner, centralbanken i USA stramade åt penningpolitiken, kriget fortsatte i Ukraina och nedstängningar i Kina oroade marknaden. Allt detta fick investerare att agera all ...

Publicerad: 2022-05-20 15:18 av Finwire

Diversifiera med infrastruktur

Fondanalys: Infrastrukturinvesteringar erbjuder attraktiva kassaflöden och stabila vinster. De är defensiva och erbjuder inflationsskydd och intäkterna påverkas inte så mycket av konjunkturen. Infrastrukturtillgångar ger en bra diversifiering i en fondportfölj.

Publicerad: 2022-05-05 14:08 av Pär Ståhl

Investerare sökte sig mot lägre marknadsvolatilitet - EPFR

Då amerikanska index föll kraftigt under månaden och Nasdaq-indexet såg sitt största fall sedan oktober 2008 sökte investerare efter lägre marknadsvolatilitet i likvider samt kinesiska aktier. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys.Föregående veckas inflöden mot penningmarknadsfonder var de hög ...

Publicerad: 2022-05-03 08:42 av Finwire

Visa fler resultat