Sök på Placera

Fonden med unikt lång kontinuitet

Fondanalys: DNB Teknologi investerar i teknik-, media-, och telekomföretag över hela världen. Fonden har överpresterat under lång tid. Kontinuiteten är slående. Fonden har inte bytt förvaltare på 23 år.

Publicerad: 2024-05-27 11:41 av Karl Lans

Europa: Lågt pris, hög hållbarhetsprofil

Fondanalys: Exponering mot Europa är en naturlig del i ett väldiversifierat fondsparande och kanske lite extra intressant för tillfället, när Europa ligger före i räntecykeln och konjunkturen ser ut att vända. Storebrand Europa är en indexnära Europafond.

Publicerad: 2024-05-24 10:44 av Ellinor Beckett

Råvaru-ETF minskar portföljrisken

Fondanalys: Flera råvaror har haft stark kursutveckling i år och allt flera råvaruexperter talar om ett stundande råvarurally. Placera tycker det finns anledning att fundera på att diversifiera med råvaror.

Publicerad: 2024-05-21 11:03 av Pär Ståhl

Fonden som är bäst i klassen

Fondanalys: Gränsmarknader karaktäriseras vanligtvis av snabbt växande ekonomier och en ung konsumtionshungrig befolkning. När ekonomin utvecklas och moderniseras finns det betydande tillväxtpotential för företag på dessa marknader. Placera har tips om en fond som investerar på gränsmarknaderna där få andra let ...

Publicerad: 2024-05-16 15:05 av Pär Ståhl

ETF: Ljus framtid för cybersäkerhet

Fondanalys: Den ökande digitaliseringen och användningen av data har placerat cybersäkerhet i förgrunden som en kritisk bransch för framtiden. Placera rekommenderar en börshandlad fond som investerar i olika företag inom cybersäkerhetssektorn.

Publicerad: 2024-05-08 12:49 av Pär Ståhl

En EM-ETF som väljer bort Kina

Fondanalys: Att investera brett i tillväxtmarknaderna exklusive Kina har visat sig vara en framgångsrik strategi enligt statistik från indexleverantören MSCI. Placera rekommenderar en börsnoterad fond som följer MSCI Emerging Markets ex. China Index.

Publicerad: 2024-04-18 15:22 av Pär Ståhl

En långsiktig indisk fondfavorit

Fondanalys: Indien har tagit över ledartröjan från Kina som landet med den starkaste tillväxten i Asien, och det finns mycket som talar för Indien som investeringsland på sikt. Placera har en fondfavorit som vi tror har mer att ge.

Publicerad: 2024-03-28 12:50 av Pär Ståhl

En ETF med AI och robotar i sikte

Fondanalys: Den globala marknaden för industrirobotik och robotkirurigi spås öka kraftigt fram till år 2030. Det finns flera drivkrafter: Ökad efterfrågan på precisionsvaror, betydande framsteg inom generativ AI och stigande arbetskraftskostnader. Placera tipsar om en börshandlad fond med Robot och AI fokus.

Publicerad: 2024-03-25 15:45 av Pär Ståhl

En fond för den långsiktiga portföljen

Fondanalys: Placera synar en gammal globalfondsfavorit som kommit tillbaka med besked efter en tuff period. Fondens avkastning hör återigen till den bästa i fondkategorin. Tålamod lönar sig.

Publicerad: 2024-03-11 09:17 av Pär Ståhl

En flexibel och en balanserad blandfond

Fondanalys: För den som vill sänka risken i sin portfölj, men ändå ha chans till en hygglig avkastning, finns fonder som investerar i både aktier och räntor. Placera jämför två blandfonder.

Publicerad: 2024-02-26 09:58 av Ellinor Beckett

Populär småbolagsfond med låg prislapp

Fondanalys: Å ena sidan en aktivt förvaltad småbolagsfond med en ovanligt låg avgift – å andra sidan en avkastning under index sedan räntan bottnade ur i slutet av 2021. Frågan är om spararfavoriten AMF Aktiefond Småbolag hör hemma i fondportföljen.

Publicerad: 2024-01-10 07:30 av Ellinor Beckett

Två högintressanta högräntefonder

Fondanalys: Det börjar bli alltmer sannolikt att vi passerat en räntetopp samtidigt som kupongräntan på obligationer är nära vad man kan förvänta sig av avkastningen på aktier. Placera har tagit en närmare titt på två högräntefonder.

Publicerad: 2023-12-05 08:44 av Ellinor Beckett

Carnegie Fonder tar hem förstaplatsen i undersökningen Fund Distributors & Selectors

Carnegie Sverigefond A: Carnegie Fonder har för det fjärde året i rad tagit hem förstaplatsen i Kantar Prosperas undersökning Fund Distributors & Selectors. Det skriver fondbolaget i ett inlägg på sin hemsida.När experter inom fonddistribution och fondanalys utvärderar historisk prestation, administration, varumärke och ku ...

Publicerad: 2023-11-23 09:14 av Finwire

Storebrand rankas som en av de bästa kapitalförvaltarna enligt återförsäljare

Storebrand: Enligt återförsäljare av fonder är Storebrand en av de bästa kapitalförvaltarna i Sverige. Det framgår av en undersökning som Kantar Prospera genomfört, baserad på intervjuer med beslutsfattare inom fonddistribution och fondanalys.Kapitalförvaltaren kammar hem förstapriset för sin kompetens inom hål ...

Publicerad: 2023-11-23 09:03 av Finwire

Placeras guide till barnsparande, del 1

Barnsparande: Vilka fonder ska man spara i till sitt barn, eller är det rent av bättre med aktier? Och när ska man börja dra ned på risken? I första delen av Placeras barnsparskola tar vi upp i vad och hur man ska investera.

Publicerad: 2023-11-06 15:04 av Ellinor Beckett

Fonden som slår index med passiv prislapp

Fondanalys: Investmentbolag är en bra grund i varje aktieportfölj. Är då en investmentbolagsfond det bästa av två världar eller kaka på kaka? Placera har tagit en titt på Spiltan Aktiefond Investmentbolag och tycker den hör hemma i de flesta fondportföljer.

Publicerad: 2023-10-24 16:40 av Ellinor Beckett

Tre börshandlade cybersäkfonder

Fondanalys: Tillväxten inom cybersäkerhet är fortsatt god trots inbromsande konjunktur. Placera har tittat på tre börshandlade cybersäkerhetsfonder som alla presterat bra i år.

Publicerad: 2023-10-03 13:51 av Karl Lans

Fonden för de stabila globala bolagen

Fondanalys: Att investera i bolag med en stabil vinstutveckling har över tid varit en bra strategi. Det har fungerat som allra bäst när det är en osäker ekonomisk miljö med hög inflation, stigande räntor och sämre ekonomisk tillväxt. Placera har ett fondtips på en framgångsrik aktivt förvaltad globalfond som in ...

Publicerad: 2023-08-22 14:32 av Pär Ståhl

Här fungerar småbolagseffekten

Fondanalys: Småbolagen på tillväxtmarknaderna fortsätter att leverera en hög avkastning, och har de senaste åren utklassat storbolagen. Placera tipsar om en tillväxtmarknadsfond som investerar i små bolag med hög tillväxt till en rimlig värdering.

Publicerad: 2023-08-03 13:56 av Pär Ståhl

Indienfond med lovande avkastning

Fondanalys: Indien är ett land som erbjuder många möjligheter och hör till en av de snabbaste växande ekonomierna i världen. Inte minst har man en tillväxt som även överträffar Kinas. Placera guidar till en Indienfond med hög riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-07-11 15:24 av Pär Ståhl

Smålandsfonden med en stark historik

Fondanalys : Svenska småbolagsfonder har historiskt genererat bättre avkastning på Stockholmsbörsen jämfört med stora bolag. Placera guidar till en småbolagsfond med hög riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-07-06 09:28 av Pär Ståhl

En hedgefond som minskar risken

Fondanalys : En marknadsneutral hedgefond passar utmärkt som diversifiering i en bred fondportfölj. Här är en gammal Placerafavorit.

Publicerad: 2023-06-15 12:48 av Pär Ståhl

Globalfond med ovanligt stark historik

Fondanalys: Globalfonder är den enskilt största fondkategorin hos de svenska fondspararna och intresset fortsätter att växa. Placera guidar till en globalfond med hög riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-05-22 13:43 av Pär Ståhl

En USA-fond med imponerande historik

Fondanalys: USA:s aktiemarknad är världens största och utgör drygt 60 procent av ett globalt aktieindex. Argumenten för en USA-investering är många. Placera guidar till en Nordamerikafond med hög riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-04-26 13:47 av Pär Ståhl

Dags för revansch för en favoritfond

Fondanalys : Placera tittar närmare på en gammal globalfondsfavorit som haft två riktigt tunga år avkastningsmässigt. Om finansmarknaden går in i en ny fas, med de sista räntehöjningarna nära i tiden, så är sannolikt fonden positionerad för ett bättre öde.

Publicerad: 2023-04-19 10:25 av Pär Ståhl

Detta talar för Latinamerikafonden

Fondanalys : Latinamerikafonder kan bli vinnare igen trots ett bedrövligt årtionde. Det ledande indexet MSCI Latinamerika index har backat under perioden men det finns flera faktorer som nu talar för regionen. Placera guidar till en Latinamerika fond med högst riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-04-11 14:11 av Pär Ståhl

Storebrand Fonder utses till Årets fondbolag enligt Söderberg & Partners

Delphi Nordic A: Storebrand Fonder utsedda till Årets fondbolag 2022 av Söderberg & Partners för tredje gången. Det framgår av ett pressmeddelande.Söderberg & Partners utser varje år de främsta aktörerna i den svenska finansbranschen. Vinnarna baseras på Söderberg & Partners årliga trafikljusrapport där aktörer på d ...

Publicerad: 2023-03-16 13:49 av Finwire

En vinnare på nya tillväxtmarknader

Fondanalys: Placera har ett tips på en fond som investerar på nästa generations tillväxtmarknader. Investeringsteamet har framgångsrikt investerat i bolag där inte många fondförvaltare letar.

Publicerad: 2023-03-14 14:23 av Pär Ståhl

Två fondtips för tillväxtmarknaderna

Fondanalys: Tillväxtmarknaderna blir allt hetare hos de globala investerarna. Placera tipsar om två tillväxtmarknadsfonder för den långsiktige investeraren.

Publicerad: 2023-02-07 15:24 av Pär Ståhl

Råvarufonden med flera strategier

Fondanalys: En bred portfölj av råvaror har historiskt visat sig bidra med en bra riskspridning i en fondportfölj. Placera har en råvarufondsfavorit med lägst risk i klassen och högst riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2023-01-23 10:51 av Pär Ståhl

Visa fler resultat