ALZINOVA
SER AMYLOID-BETA TEORI SOM LEDANDE - VD (Direkt)

2022-09-28 14:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Alzinovas vd Kristina Torfgård uppger att sektorkollegan Biarctics Alzheimersresultat i fas 3 med lecanemab framhåller amyloid-beta teorin som ledande.

Vad betyder Bioarctic/Eisais resultat för Alzheimersområdet?

"De är väldigt betydelsefulla eftersom de bidrar till att belysa amyloid beta teorin som ledande för att hitta ett botemedel mot Alzheimers sjukdom. Frågan är nu hur de regulatoriska myndigheterna ser på data och hur effekterna av behandlingen kommer att se ut på lång sikt vilket vi följer med spänning", säger Alzinovas vd Kristina Torfgård i ett mejlsvar till Nyhetsbyrån Direkt.

Hur ser ni på utfallet av resultaten?

"Resultaten som presenterats idag är jämförbara med det som tidigare visats med aducanemab (Biogens läkemedel under varumärkesnamnet Aduhelm Direkts anm) vilken är en likvärdig behandling, även om lecanemab lyckats visa något bättre resultat", säger Kristina Torfgård.

Utifrån Alzinovas perspektiv. Vad betyder resultaten för specifikt er forskning?

"Vi ser att det är positivt för bolaget eftersom vi redan har indikationer på att just specificiteten är viktig för att kunna behandla sjukdomen och där är Alzinova unika på fältet med ett vaccin som kan angripa de toxiska ansamlingarna av amyloid beta i högre utsträckning än andra. Vaccinet som vi har i fas 1 studie kommer sannolikt vara mer effektivt, säkrare och enklare samt rent hälsoekonomiskt bättre genom att det är så pass hög specificitet", säger Kristina Torfgård.

Alzinova hade under onsdagseftermiddagen stigit med 63 procent till cirka 1:72 kronor.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Alzinova - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -