NOVO NORDISK
PRESENTERAR RESULTAT FRÅN SEMAGLUTID-STUDIEN (NY) (Direkt)

2024-03-05 12:28

(Ändrar rubrik och lägger till analytikerkommentar och information om studieutformningen samt uppdaterar med kursrörelse)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk uppvisar i Flow-studien en 24 procents minskad risk för njursjukdomsrelaterade händelser hos patienter med typ 2-diabetes och kronisk njursjukdom vid behandling med semaglutid, vilket marknadsförs under varumärket Ozempic.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Flow-studien stoppades i förtid på grund av att resultaten från en interimsanalys i oktober 2023 hade nått upp till vissa krav kring effektivitet. Studien utvärderade 3.533 patienter där semaglutid jämfördes med placebo.

Studien var, enligt Sydbankanalytikern Søren Løntoft Hansen, utformad för att visa på en riskminskning på över 20 procent, vilket innebär att den förtida avslutningen av studien i oktober innebar att utfallet låg över denna nivå.

Till Marketwire säger Sydbankanalytikern att "vi visste ju på förhand att det fanns en riskminskning på över 20 procent och man kommer ut med 24 procent. Det är enligt vad jag kan se som väntat, men jag vill inte utesluta att delar av marknaden hade sett framför sig en ännu större riskminskning".

Studien uppnådde sitt primära mål genom att uppvisa en statistiskt signifikant minskning av sjukdomsprogression, allvarliga hjärt-/kärlhändelser och dödsfall.

Dosen 1,0 milligram semaglutid uppges har varit säker och vältolererad i linje med resultat från tidigare studier.

Novo Nordisk förväntar sig en utökning av produktetiketten för Ozempic i USA och EU under 2024. De detaljerade resultaten från Flow-studien kommer att presenteras vid en kommande vetenskaplig kongress under 2024.

Novo Nordisk hade vid lunchtid backat med nästan 2 procent till 862:60 danska kronor.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Novo Nordisk B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -