Brandbee Holding
Brandbee ingår avsiktsförklaring om att köpa 90 procent av Holmasjön Prospektering (Finwire)

2024-03-26 16:38

Onlinevideobolaget Brandbee tar ytterligare steg för att bredda bolagets verksamhet. Bolaget har ingått avsiktsavtal om att köpa 90 procent av Holmasjön Prospektering. Säljare är Masify Capital.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen om 30 miljoner kronor är baserad på en extern värdering av Holmasjöns historiska prospekteringsverksamhet samt att det tillkommit rådighet över varphögarna.

Köpeskillingen är tänkt att erläggas i samband med att Brandbee stänger sin företrädesemission i slutet av april och i form av nya aktier i Brandbee till en kurs om 0,004 kronor. Totalt kommer 7 500 000 000 aktier i Brandbee att emitteras.

"Det vill säga att efter företrädesemissionen och det tilltänkta förvärvet av Holmasjön kommer Brandbee ha 12 885 355 029 aktier utestående, ägarna till Holmasjön kommer efter transaktionen att inneha cirka 58,7 procent av Brandbee. Ägaren av Holmasjön har för avsikt att på förhand placera aktier och därmed inte äga mer än 29,9 procent av Brandbee efter transaktionen", skriver bolaget.

Förvärvet är avhängigt en sedvanlig due-diligence process och ingående av ett aktieöverlåtelseavtal.

"Tidigare i vintras investerade vi i NBX, nu går vi in i Holmasjön Prospektering och vi ser fram emot att göra ytterligare investeringar i framtiden. Den här investeringen tillsammans med den föreslagna emissionen kommer lägga grunden för det nya Brandbee Holding, en koncern som inte bara är beroende av ett intäktsben", skriver bolaget vidare.

Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

BrandBee - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -