Goldman Sachs tror USA-börserna kan korrigeras under sensommaren - BN (Finwire)

2024-06-13 11:50

Amerikanska investmentbanken Goldman Sachs varnar för en korrigering på den amerikanska aktiemarknaden under sensommaren. Det framgår av ett kundbrev, rapporterar Bloomberg News.

Banken framhåller detta baserat på en modell kring marknadspositioneringen hos råvaruhandelsrådgivare, eller CTA. Det uppges att om S&P 500, som är upp 14 procent i år, skulle sjunka till vissa nivåer på kort, medel och lång sikt, kommer det leda till att CTA:s blir säljare. På kort sikt ligger tröskelnivån vid 5 243 punkter, att jämföra med S&P 500 som handlas på över 5 400.

"Jag tror inte att investerare är positionerade för en ytterligare uppgång i aktier och att det kommer att bli en smärtsam handel", skriver Scott Rubner, chef för Goldman Sachs globala marknadsdivision.

Det som talar för att börserna kan falla framåt är att andra halvan av juli brukar utgöra starten på en svag period som följer även in på augusti. Utöver detta säsongsmönster finns också risken att aktier faller på utflöden som uppstår inför amerikanska presidentval.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -