USA
TRUMPSUPPORTRAR HAR SPENDERAT MER ÄN BIDENSUPPORTRAR (Direkt)

2024-06-18 12:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Grupper som stöttar Donald Trump inför presidentvalet har spenderat mer än de som stöttar Joe Biden.

Det visar en analys av de rapporterade utgifterna sedan den 6 mars, då det stod klart att Trump blir Republikanernas kandidat, rapporterar Reuters.

Trumpsupportrar har spenderat 25 miljoner dollar enligt data från Federal Election Commission, jämfört med 15 miljoner från Bidensupportrar.

MAGA, den största super-PAC (grupp som kan samla in obegränsade belopp men inte samordna kampanjer med kandidaterna) som stöttar Trump väntas på torsdagen rapportera att de hade 93,7 miljoner dollar på banken i slutet av maj, upp från 33 miljoner i slutet av april. MAGA har hittills spenderat cirka 18 miljoner dollar på övervägande tv-annonser.

De Trump-allierade vill motverka Bidens försteg i den egna kampanjkassan: 84 miljoner dollar i slutet av april mot 49 miljoner för Trump (nya uppgifter kommer på torsdagen). Den senares finanser har tyngts av advokatkostnader i de många rättsliga processer han är inblandad i.

Future Forward, som stöttar Biden, har bara spenderat 1 miljon dollar men har 57 miljoner i kassan, och väntas öka utgifterna kraftigt mot slutet av kampanjen. En annan super-PAC som stötar Biden, American Bridge 21st Century, har spenderat 11 miljoner hittills.

Presidentvalet hålls den 5 november. Opinionsläget är jämnt men Trump leder i de flesta av nyckelstaterna.


Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -