NEW YORK
BLANDADE BÖRSER, TEKNIK SÄNKE, S&P 500 -0,3% (Direkt)

2024-06-20 22:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York stängde på olika sidor om nollstrecket på torsdagen. Det var en statistiktät dag med siffror för bland annat antalet nyanmälda arbetslösa, bostadsbyggande och Philadelphia Fed Index.

Vid stängning var S&P 500 ned 0,3 procent till 5.473, och räknat från Stockholmsbörsens stängning var indexet ned nästan 0,5 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite försvagades samtidigt 0,8 procent till 17.722, medan Dow Jones industriindex stängde på grönt och steg 0,8 procent till 39.135.

På makrofronten minskade antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA med 5.000 personer i förra veckan och uppgick till 238.000 personer. Analytiker hade räknat med 235.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd.

Bostadsbyggandet i USA sjönk 5,5 procent i maj, jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 1,28 miljoner bostäder. Analytiker hade räknat med att byggstartstakten skulle ha varit 1,37 miljoner enheter under månaden.

Philadelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen sjönk till 1,3 i juni jämfört med 4,5 i maj. Väntat var ett index på 5,0.

Vidare kommer det på fredagen amerikanska PMI-siffror.

På aktiefronten låg teknikrelaterade aktier i botten, där flera av de stora namnen pressade. Nvidia och Apple backade 3,6 respektive 2,2 procent, medan Tesla och Microsoft tappade 1,8 respektive 0,1 procent.

På grönt sida om nollstrecket befann sig däremot Gilead Sciences som rusade 8,5 procent. Läkemedelsbolaget meddelade att resultatet från en fas 3-studie visade att dess HIV-läkemedel, Lenacapavir, visade 100 procent effektivitet i förebyggande syfte hos kvinnor.

Accenture lyfte 7,3 procent. Konsultbolaget missade förväntningarna på intäkter i sin rapport för det senaste kvartalet men offentliggjorde nya AI-satsningar vilket togs emot väl av marknaden.

Jabil rasade över 11 procent. Elektronikbolaget slog både vinst- och intäktsförväntningarna i sin rapport, men bolaget meddelade även att det ser en lägre efterfrågan på sina fordons- och transportmarknader.

Jazz Pharmaceuticals föll 4,7 procent efter att ett av bioteknikbolagets läkemedel inte visade någon signifikant förbättring för patienter jämfört med placebo i en fas 2-studie. Indikationen som Jazz Pharmaceuticals siktar på är att behandla patienter med en essentiell tremor.

Advanced Micro Devices var upp 4,6 procent efter att investmentbanken Piper Sandler nämnt halvledaraktien som ett "toppval".

Negativt var det för Trump Media & Technology Group som rasade omkring 15 procent efter att det sociala mediebolaget på tisdagen meddelat att dess registrering av ytterligare aktier godkänts. Hittills har aktien fallit med nästan 40 procent i juni.


Graf: S&P 500 torsdagen den 20 juni

Källa: Infront


Felix Johansson +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Apple - I dag

{point.key}

Dell Technologies C - I dag

{point.key}

Microsoft - I dag

{point.key}

Accenture A - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -