Miljardkrav efter vänsterprassel

Bank En kärleksaffär riskerar att kosta banken Morgan Stanley över tre miljarder kronor.

Den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley riskerar en bot på motsvarande 3,3 miljarder kronor efter att en investeringsrådgivare på banken anklagas för att ha tagit för mycket betalt av en tidigare klient – den nu mera avlidna grundaren av Home Shopping Network, Roy Speer.

Det är den ilskna änkan Lynnda Speer som nu stämmer banken efter att det kommit fram att maken haft en affär med sin finansiella rådgivare, vilket ska ha grumlat hans omdöme.

Änkans advokat hävdar att investeringsrådgivaren utan godkännande mellan gjort affärer i Speers namn som genererat motsvarande 332 miljoner kronor i kommission mellan 2007 och 2012, skriver Business Insider.

Andra källor säger till tidningen att änkan varit väl medveten om affären men vägrat att skilja sig från sin make.

Speer ska under senare delen av sitt liv lidit av sviktande mental och fysisk hälsa vilket är en av anledningarna till att bötesbeloppet riskera bli så stort. För i pensionärstäta delstaten Florida tas det inte lätt på brott mot de äldre.

Den potentiella storleken på bötesbeloppet varierar beroende på vem man frågar men oavsett om bötesbeloppet stannar vid 150 miljoner dollar, som vissa tror, blir det dyra timmar i sängkammaren för Morgan Stanley att betala. 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -