Trelleborg i linje med förväntningarna

Rapport Industrikoncernen Trelleborgs resultat för det tredje kvartalet landade i allt väsentligt i nivå med analytikernas förväntningar inför rapporten.

Industrikoncernen Trelleborgs resultat för det tredje kvartalet landade i allt väsentligt i nivå med analytikernas förväntningar inför rapporten.

"Trelleborg uppnådde ett ökat rörelseresultat och bibehöll marginalen på nästan samma höga nivå som under det starka tredje kvartalet föregående år", skriver vd Peter Nilsson i rapportens vd-ord.

Den organiska försäljningsutvecklingen uppgick till -5 procent, även det i nivå med de -4,8 procent som väntades i SME Direkts prognossammanställning.

"Det var främst offshore olja/gas som låg bakom det organiska försäljningstappet samtidigt som en mer positiv utveckling noterades för våra flyg- och fordonsrelaterade verksamheter. Den organiska försäljningen var lägre än föregående år, men något bättre jämfört med föregående kvartal", kommenterar Peter Nilsson.

Trelleborg redovisar ett resultat före skatt inklusive jämförelsestörande poster på 818 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Analytikernas förväntningar låg i genomsnitt på ett resultat före skatt på 810 miljoner kronor, enligt SME Direkts prognossammanställning.

Rörelseresultatet, ebit, exklusive engångsposter landade på 915 miljoner. Förväntningarna för rörelseresultatet låg på 919 miljoner kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -