ELLWEE: ”MARKNADEN MÅNGDUBBLAS VID STREET LEGAL-GODKÄNNANDE” - VD

Cision Promoted I dag tisdag gör elfordontillverkaren ELLWEE debut på Nasdaq First North efter att ha genomfört en noteringsemission som, i den allmänna delen, tecknades till cirka 2 300 procent och som inbringar nettosumman 40 miljoner kronor. Teckningskursen i erbjudandet var 20 kronor per unit, vilket motsvarar 2,5 kronor per tecknad aktie då en unit bestod av åtta aktier och en teckningsoption vardera av serie TO1/TO2.

Vi fick tag på bolagets vd Håkan Kjellqvist för att reda ut några begrepp inför börsdebuten.

Håkan Kjellqvist, vd ELLWEE AB.

ELLWEE har drygt 200 sålda fordon sedan bolagets omstart i höstas och drygt 1 300 indikativa orders. Hur många fordon räknar ni med att ha sålt när 2021 summeras?

”Vi har inte kommunicerat någon prognos för året men ambitionen är såklart att sälja många fler än de 200 som redan sålts. Vi går in i 2021 med starkt självförtroende och en intressant orderbok.”

ELLWEE lanserades precis i en ny modell, Easy. Vad är er förväntan på den och varför tror ni att golfbanorna efterfrågar just den modellen?

”Vi har stora förhoppningar på ELLWEE Easy då den passar en ännu bredare användargrupp. Den passar till exempel även de som är äldre som får lättare att glida upp på fordonet eller de kvinnor i kjol som är mer bekväma med ett lätt insteg för att sätta sig på fordonet.”

Ni är dessutom mitt i processen att göra fordonet ”street legal”. Hur förväntas det påverka orderläget?

”Det innebär att produkten tillåts köras på allmän väg med samma regelverk som en så kallad EU-moped. Marknaden mångdubblas vilket vi hoppas skall synas i konkreta orders i slutet av året.”

Kan det bli aktuellt att träffa avtal med exempelvis matleveransbolag som Uber Eats och Foodora, när modellen Easy har blivit godkänd att klassas som EU-moped?

”Vår vision är att vara en del av den gröna omställningen och det är klart att med vårt anpassningsbara fordon så är det en marknad som vi absolut skulle kunna tänkas användas inom. Utan att säga för mycket så får framtiden utvisa vart ni kommer att se ELLWEE’s rulla runt.”

Er primära marknad är USA, kan du ge något konkret exempel på vart man kan köra en ELLWEE i landet?

”ELLWEE finns på flera välkända golfklubbar i USA såsom Heatherwoode Golf Club i Ohio och The Westin Kierland Golf Club i Arizona för att nämna några.”

Hur har covid-19-pandemin påverkat efterfrågan på fordonet?

”Pandemin har inneburit ett lyft för golfbanor rent generellt och samtidigt har singelfordon uppmärksammats och efterfrågats mer sedan pandemins start på grund av restriktioner och social distansering.”

Er styrelseordförande, Hans Linnarson, är även ordförande för Nibe och har en omfattande industriell bakgrund. Vad betyder hans engagemang för ELLWEE?

”Hans är en stor resurs för bolaget. Gedigen erfarenhet och rätt kompetens för ett bolag i vår sits. Vi är tacksamma för att han är med oss.” 

Vi hittade denna video på Youtube (https://youtu.be/W1g-w6jWY2w?t=135) som går igenom er och några konkurrenter. Om ELLWEE säger Golf Weekly: “It looks like something Elon Musk would create if he was a golfer”. Vad är din spontana kommentar till det?

”Haha - lite roligt men inget vi lägger någon större vikt vid. Att det finns konkurrenter och att trenden går mot singelfordon bekräftar videon. Sedan känner vi stort självförtroende inför vår produkt när vi ser vilka som är våra konkurrenter och vilka utmaningar de står inför. Detta sägs med stor respekt för de andra aktörerna.”

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -