Familjen gjorde sin drömresa i Europa med elbil

Börsen I början av sommaren köpte Mikael och Cecilia sin nya Ford Mustang Mach-E. Och bara någon vecka efter inköp var de redo för sin dröm — en resa med elbil genom Europa.

Det var i början av sommaren som familjen fick för sig att ge sig ut på vägarna. Men innan de kunde rulla ut från parkeringen och ut i världen fanns det ett par frågetecken. Skulle det gå att ta sig runt i Europa med elbil? Finns det nog med laddstolpar? Kommer vi få plats med allting? Frågor som de snabbt fick svar på.

— Det gick väldigt smidigt överallt och det fanns IONITY-laddstolpar utmed alla de större lederna, och samtidigt bra möjligheter att ladda i alla större städer. Det blev kostnadseffektivt och lätt, säger Mikael.

Upptäck nya Mustang Mach-E

Familjen hade tidigare en mindre elbil, men den fungerade mest som ett komplement för kortare resor inne i stan där hemma. När det var dags att skaffa sig en ny föll valet på Ford Mustang Mach-E, då de ville ha en bil som inte tummade på prestanda.

Mustang Mach-E finns i flera versioner – där GT-versionen med 487 hästkrafter kan accelerera 0–100 km/tim på låga 3,7 sekunder. Det finns två storlekar på batteripaketet att välja på: 70 eller 91 kilowattimmar netto. Det ger en räckvidd på upp till 44 respektive 60 mil enligt WLTP- körcykeln.

— När färden började hade vi bara haft den i en vecka och under resan märkte vi verkligen hur otroligt smidigt och tyst den var att köra. Det var också kul att se hur smidigt det gick att göra resan trots de långa sträckorna, säger Mikael.

Ford Mustang Mach-E har fått maxbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krocksäkerhetstest något som ger en trygghet till såväl förare som passagerare. Bilen är också utrustad med en massiv 15,5” skärm som innehåller den senaste Silicon Valley-teknologin och är intuitivt programmerad för att hjälpa dig planera din resa, hitta laddstationer, restauranger och mycket mer.

Och för familjen är saken klar — det blir absolut fler resor i framtiden.

— Ja, vi kan verkligen rekommendera andra att göra samma resa som vi gjorde!

Upptäck nya Mustang Mach-E

Bränsledeklaration bl. körning Mustang Mach-E: 16,5-20,0 kWh/100km, CO₂: 0 g/km. (WLTP) Miljöklass Euro 6d TEMP. Garanti gäller 5 år / 10 000 mil. Räckvidd 610 km baserat på fulladdat batteri, testas enligt WLTP, gäller bakhjulsdrift med långdistansbatteri. Faktiskt räckvidd varierar beroende på ett antal faktorer som yttre klimat, körstil, bilunderhåll, batteriålder etc.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -