Energipriser, räntor och Securitas skadestånd

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep

Underhållet av kärnkraftverk ska egentligen ske under våren eller sommaren, men nu är det stopp samtidigt i reaktorerna i Sverige, Frankrike och Finland, vilket driver upp energipriserna. (SvD)

HYRESAVTAL. Flera hyresavtal är klara och de som hittills slutits har landat klart lägre än kraven på höjningar över 9 procent. I Stockholm står förhandlingsparterna dock fortsatt långt ifrån varandra. (SvD)

BANKRÄNTOR. De stora bankerna ha ännu inte höjt sina bolåneräntor efter Riksbankens senaste räntehöjning och ekonomer drar slutsatsen att bankerna tvingas slåss om de lönsamma bolånekunderna. (DN)

ELMARKNAD. Risken för elavbrott och att Sverige inte klarar energiomställningen ökar om inte elmarknaden snabbt reformeras, säger forskningsföretaget Energiforsk. (DI)

SBB. Köparen av SBB:s skolfastigheter, Kanadabaserade Brookfield, uppger sig ha stort intresse för Sverige som investeringsland givet ekonomins och institutionernas styrka. (DI)

SECURITAS. Säkerhetsbolaget Securitas har tvingats betala 5 miljarder kronor i skadestånd efter en dödsolycka i Miami förra året, men marknaden har inte informerats om detta. Anledningen uppges vara att Securitas försäkring täcker kostnaderna. (DI

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -