Krypto återvänder till verkligheten

ANNONS År 2022 karaktäriserades av stramare penningpolitik, vilket blev startskottet för tillbakagången av orimliga värderingar i kryptovärlden, efter en tid präglad av entusiasm. Precis som vi ofta ser i en björnmarknad har ljuset nu istället riktats mot dåliga investeringar och svaga aktörer.

Dessa händelser har distraherat investerare från de viktigaste skälen till varför digitala tillgångar skapades: för att mildra monetär nedskrivning, decentralisera beräkningar och skydda mot censur.

Samtidigt får vi räkna med att krypto får en mycket strängare reglering framöver, mer i linje med befintliga bankregler. Detta är en positiv förändring som kommer införas under året, då kommer även hela kryptoområdet tillbaka till verkligheten, argumenterar James Butterfills, Head of Research vid CoinShares.

Bitcoinmining stabiliseras

Marknaden för bitcoinmining under 2023 kommer sannolikt att bli mer stabil och hållbar. Efter en snabb tillväxt 2021 som sedan följdes av en nedgång 2022 verkar mining-marknaden vara redo för ett mindre dramatiskt 2023. Vi noterar den särskilda betydelsen av utbudshalveringen 2024, med tanke på att den kommer att ha en direkt inverkan på mining-intäkterna i hela branschen och att den bara ligger ungefär 14 månader bort. 

Kombinationen av dessa faktorer kommer sannolikt vara positiv för både miners och investerare, eftersom det skapar en mer förutsägbar marknad för alla involverade.

Handla Bitcoin COINXBT SS här

Ethereum förbättrar skalbarheten

2023 positionerar sig för att bli Layer 2s år. Under åren har Ethereum kämpat för att skala effektivt och samtidigt bevara decentralisering och säkerhet. Layer-2-blockkedjenätverk som fungerar ovanpå en underliggande blockkedja för att förbättra dess skalbarhet och effektivitet - har till synes löst detta trilemma.

Med billiga och snabba transaktioner, och förbättrad ekonomi, minskar sannolikt differentieringarna mellan konkurrerande Layer-1 - ibland kallade "Ethereum-dödare".

Handla Ethereum COINETH SS här

Sammanfattning

James Butterfills, Head of Research vid CoinShares, bedömning är att när penningpolitiken vänder under andra halvåret är det troligt att vi kommer få se ett mycket större stöd för digitala tillgångar från investerare. Det kommer också vara den punkt då den tillfälligt högre korrelationen mellan risktillgångar som aktier och digitala tillgångar kommer att minska.

Vi är övertygade om att de regulatoriska och tekniska framsteg som förväntas under de kommande sex månaderna kommer ha kraften att stabilisera kryptomarknaden och vi ser fram emot att se användningen öka. Mot bakgrund av denna positiva utveckling räknar vi med att Bitcoin och Ethereum kommer fortsätta att vinna mark och se en betydande ökning av sin användning under hela 2023 och därefter.

Handla Bitcoin COINXBT SS här

Handla Ethereum COINETH SS här

Produkt med hög risk för kapitalförlust. Värdet på krypto-ETP:er beror på resultatet av den underliggande investeringen och presenterar risker som beskrivs i Prospektet, inklusive risken för total förlust av kapital och risken för volatilitet. Krypto-ETP:er är komplexa produkter och kan vara svåra att förstå. Deras värde kan öka eller minska på grund av valuta- och växelkursfluktuationer. Varje investeringsbeslut bör baseras på informationen i Prospektet, Key Investment Documents samt andra juridiska dokument som finns tillgängliga på www.coinshares.com/etps/xbt-provider. Detta meddelande utgör inte en rekommendation att köpa eller sälja någon särskild tillgångsklass, säkerhet eller strategi. Investerare rekommenderas att konsultera sina egna företags-, skatte-, juridiska och redovisningsrådgivare avseende de produkter som presenteras. Detta reklaminnehåll har tillhandahållits av CoinShares Asset Management, reglerat i Frankrike av Autorité des Marchés Financiers.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -