Nytt smart kort till företagets bilar

ANNONS Dagens tjänstebilsförare behöver kunna betala för laddning, tvätt, parkering och i de flesta fall även bränsle på ett smidigt sätt. Nu lanserar CarPay ett Visa-kopplat kort som går att använda till allt bilrelaterat, men inget annat.

CarPay lanserar nu Business Visa Limited, ett nytt smart företagskort för bilrelaterade kostnader. Med kortet kan tjänstebilsföraren betala tankning, laddning, parkering verkstadsbesök och annat bilrelaterat. Det gäller globalt på alla ställen där Visa accepteras, men bara hos inköpsställen som är bilrelaterade, till exempel verkstäder och bensinstationer. Kortinnehavaren kan enkelt och smidigt betala laddning, parkering, akuta verkstadsbesök med mera på resan.

– Nu i det kontantlösa samhället så ökar kraven på tjänstebilsförarnas betalkort. Kortet måste fungera i de olika parkeringsapparna och för de som kör laddbar bil även på laddstationerna, säger Michel Björkberg, produktansvarig på Volvofinans Bank.

Ökad säkerhet

Tidigare var det vanligt att bensinkorten var knutna till bilen eller en avdelning på företaget. Med sitt nya kort höjer CarPay säkerheten genom att de blir personliga, kopplas till personnummer och kan användas i digital plånbok. Limited-kortet kan dessutom endast användas till inköp som rör tjänstebilen. Kort som enbart har magnetremsa fasas ut och kommer inom kort inte gå att använda.

Enkel översikt i mobilapp

Varje förare har kontroll på sina inköp i CarPays app.

– När vi gör korten personliga så kan föraren använda sitt bank-id för att logga in i appen och kontrollera sina inköp. Det är också enkelt för arbetsgivaren som får fakturor specificerade för varje förare, avslutar Michel Björkberg.

Kostnadsfritt

CarPay vill få igång användningen av det nya Visa Limited och har därför avskaffat årsavgiften det första året.

Läs mer om CarPay Företagskort

Ansök om CarPay Business Visa Limited

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -