Några fokuspunkter i analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del inför rapporten:
* Frågan är om analytikerna tagit tillräcklig höjd för den reaeffekt som väntas ge press i kvartalet. Bruttomarginalen spås sjunka till 51,6 procent (54,0), vilket är en rejäl kollektiv sänkning jämfört med de 53,3 procent som väntades i sammanställningen som gjordes i början av juli.
Rörelsemarginalen spås ha backat till 9,6 procent (12,8).
* H&M gick ur det andra kvartalet med ett utgående varulager som var högre än planerat och där lagret utgjorde 16,1 procent av omsättningen mätt på rullande tolv månader. Att reavolymerna varit extra stora under sommaren verkar alla vara överens om. Frågan är hur mycket varor H&M inte blivit av med och hur lagret inför det fjärde kvartalet såg ut.
Här har bolaget redan spridit lite optimism när man nyligen uppgav att sommarens offensiva prisnedsättningar lett till en förbättrad varulagersituation och goda förutsättningar för de nyinkomna höstvarorna.
* Eftersom H&M slutat att redovisa försäljningen för enskilda månader är det oklart vad rapporten kommer att innehålla om utvecklingen i september. Bolaget har redan sagt att det varit en bra start på försäljning av höstkollektionerna. En del av den marknadsstatistik som kommit talar till H&M:s fördel. Bland annat har den tyska klädhandelns försäljning de senaste tre veckorna stigit med 14, 32 och 8 procent.
* Rörelseresultat i det tredje kvartalet, som omfattar perioden juni-augusti, väntas enligt SME Direkts sammanställning av 17 estimat uppgå till 4.901 miljoner kronor (6.247).
* H&M har fått kritik för att vare sig kommunicera eller leverera, men vad gäller det förstnämnda lättade bolaget lite på informationsskynket i senaste rapporten och delade bland annat med sig av hur mycket onlineförsäljningen väntas växa framöver. Och mer kommer förhoppningsvis på den kapitalmarknadsdag som bolaget ska hålla. När denna går av stapeln är ännu inte känt.
Rapporten väntas torsdagen den 28 september klockan 8.00 och följs dels av en telefonkonferens 9.00.