Köpvärda aktier i juni

Aktietips Inför maj månad valde vi att öka på den rekommenderade aktievikten till 70 procent, vilket i efterhand visade sig vara ett korrekt beslut. Däremot har en del av våra aktieval stött på patrull.

Förra månaden sorterade vi ut surdegen VRG, som säljer skor, reseeffekter och accessoarer, efter att bolagets problem att få fart på tillväxten visat sig vara större än väntat.

Samma sak gäller nu Doro där ett väntat lyft uteblivit. Även om vi har en fortsatt långsiktigt positiv syn på bolagets förutsättningar är vi inte beredda att vänta ut utvecklingen. Aktien kom in på listan för exakt två år sedan och har sedan dess stigit med 35 procent inklusive utdelningar.

Ersättare blir B&B Tools där vi ser goda utsikter till att den bättre konjunkturen ska visa sig i ökade volymer och därmed stigande vinster. 

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i juni:

B&B Tools: Industrigrossistens tillväxt har tagit fart efter ett par tuffa år. Utvecklingen går åt rätt håll och på rätt försiktiga tillväxtantaganden ser värderingen attraktiv ut.

Axis: Vi ser kursnedgången som följde på vinstvarningen i början av månaden som ett bra köpläge. Bolagets resultat svänger kraftigt mellan kvartalen men så länge den underliggande tillväxten håller i sig är det en långsiktigt attraktiv aktie.

Hemfosa: Nyligen börsnoterat fastighetsbolag med uttalad fokus på köp och försäljningar. En rutinerad ledning och attraktiv värdering.

NCC: Bolagets egen projektutveckling blir en allt viktigare motor i vinstutvecklingen. Bättre konjunktur talar för fortsatt god vinstutveckling.

Avega: Den som letar lite mer ”spännande” utdelningsaktier med tillväxtprofil bör titta på it-konsulten Avega där ledningens utsikter inför 2014 var optimistiska i bokslutet. Hög rörelserisk kompenseras av låg finansiell risk.

Betsson: Generösa utdelning, de senaste förvärven och spekulationer kring vad som ska hända i USA när nätspel åter börjar tillåtas gör aktien intressant. Fotbolls-VM i sommar är normalt bra för spelboalgen.

Gunnebo: Säkerhetskoncernen Gunnebo fortsätter att växa utanför Europa och har fått ordning på förlusthären Safepay. Det ger förutsättningar för bättre lönsamhet framöver. Den låga värderingen ger bra kursutrymme uppåt om vändningen bekräftas.

SEB: Bankens bokslut var stark och första kvartalets rapport bekräftar utvecklingen. SEB är den bank som kanske mest gynnas av fortsatt konjunkturförbättring.

Swedbank: Bankens höga utdelning, och förväntningar om att den ska förbli hög, talar för aktien.Vår senaste analys hittar du här.

Hennes & Mauritz: Den bättre Europakonjunkturen i kombination med bolagets investeringar i nya butiker och näthandel talar för en fortsatt god utveckling.

Våra tips tio köpvärda aktier ska inte ses som en sammanvägd portfölj, utan som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt. Läs här hur det gick för aktierna på decemberlistan.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Jesper Strandbergs förslag på tio köpvärda fonder i maj. Läs här.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Bergman & Beving B Köp 129,50 -
Köp 199,50 -
Köp 111,75 -
NCC B Köp 235,30 -
Köp 21,80 -
Betsson B Köp 228,50 -
Köp 37,30 -
SEB A Köp 89,70 -
Swedbank A Köp 174,20 -
Hennes & Mauritz B Köp 282,50 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -