Tre köprekommendationer

Teknisk analys Börsen rör sig i en fortsatt stigande trend och lagom inför jul bjuds det på köprekommendationer i ett byggbolag, ett industribolag och ett investmentbolag

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Index ligger mellan stöd vid 1400-1410 punkter och motstånd vid 1475 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Vid brott upp är uppsidan stor. Vid brott ned finns nästa stöd vid 1330 punkter.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

NCC B

NCC rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. En rektangel-formation har gett en köpsignal med målkursen 265 kronor eller mer.

Stöd finns vid 234 kronor medan uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien. Hög volym på uppgångsdagar, som under den senaste veckan, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Husqvarna B

Husqvarna rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Aktien har brutit motståndet vid 56,40 kronor, där det nu finns stöd.

Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. 

Investtechs rekommendation: Köp

Lundbergföretagen B

Lundbergs rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Aktien har brutit motståndet vid 336 kronor, där det nu finns stöd.

Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -