Köpvärda aktier i september

Aktietips Listan över köpvärda aktier har haft en bra utveckling relativt övriga börsen senaste månaden. Vi tar in två nya aktier inför september månad.

Sedan förra listan presenterades har de tio aktierna i snitt gått ned 2,8 procent till och med fredag eftermiddag. Det kan jämföras med -5,5 procent för totalindex (inklusive utdelningar) under samma period.

Det senaste tillskottet på listan, teknikkonsulten Sweco, utmärkte sig positivt med en nedgång på 25 öre, ett bra facit för den i övrigt så dystra perioden.

Bäst gick Unibet som steg drygt 17 procent, nästan 23 procentenheter mer än index. Sämst utveckling hade Husqvarna som tappade 12 i absoluta tal och 6 procentenheter i relativa tal.

Efter en extremt volatil augustimånad väljer vi att göra några förändringar som på marginalen syftar till lite mer stabilitet och lägre Kinaexponering.

Inför september månad tar vi ut fordonsunderleverantören Gränges och byggbolaget Peab. Ersättare blir fordonsunderleverantören Haldex och byggbolaget NCC.

Logiken i bytena är dels att byta en fordonsunderleverantör med relativt hög Kinaexponering till en med högre Europa- och USA-exponering och dels att ta in ett byggbolag med högre direktavkastning.

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i september:

NCC: Byggbolaget väntas ha en relativt hög tillväxt i år och efter en trist kursutveckling ser vi en god anledning att återkomma till aktien som erbjuder en generös direktavkastning.

Haldex: Fordonsunderleverantören har haft ett motigt första halvår men givet den stora exponeringen mot den goda USA-konjunkturen och den allt bättre Europa-konjunkturen tycker vi värderingen är attraktiv på dagens nivå.

Sweco: Vi tycker att Sweco fått lite dåligt betalt för sitt nederländska förvärv som i ett slag gör bolaget till en bjässe i Europa. Integrationskostnader kommer hålla den redovisade vinsten i närtid, men därefter hägrar en kraftfull vinstökning.

Byggmax: Efter ett starkt 2014 är inte jämförelsetalen för innevarande år lätta, men tillväxtutsikterna är fortsatt ljusa och aktien lockar med hög direktavkastning.

Unibet: Bolaget verkar i en bransch med generellt hög tillväxt som väntas bestå under lång tid. Unibet har under den senaste tiden underpresterat mot närmast jämförbara Betsson.

Husqvarna: Bolagets exponering mot konsumenter i såväl Europa som USA lockar oss i det här läget av konjunkturutvecklingen. Lönsamheten har förbättrats kraftigt och med stigande volymer ger det bra hävstång i resultatet.

Diös: Fastighetsbolaget har nu integrerat Norrvidden och lönsamheten har börjat stärkas. Akten är attraktivt värderad och har en av de högsta direktavkastningarna i branschen. Läs vår senaste analys här.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Aktien handlades länge under introduktionspriset trots att tredje kvartalet var starkt. Årets resultat tyngs engångsposter men rensat för dessa och framför allt på nästa års vinstprognos är värderingen intressant.

SEB: De extremlåga räntorna håller tillbaka räntenettona bland bankerna men en fortsatt hög direktavkastning borgar för att intresset håller i sig.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Jesper Strandbergs förslag på tio köpvärda fonder i september.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Köp 92,50 -
Byggmax Group Köp 74,75 -
Kindred Group Köp 667,00 -
Husqvarna B Köp 54,70 -
Diös Fastigheter Köp 55,25 -
Indutrade Köp 398,00 -
Inwido Köp 79,75 -
SEB A Köp 98,65 -
NCC B Köp 247,50 -
SWECO B Köp 113,50 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -