Köpsignal i spelbolag

Teknisk analys Investtech är neutral till index men ser tekniskt köpläge i två spelrelaterade aktier. I ett bränslecellsbolag pekar den tekniska analysen däremot på säljläge.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt och har fått en reaktion ned från motståndet vid 500 punkter. Stöd finns vid 465 punkter. På lång sikt har indexet pendlat kring golvet av en stigande trendkanal och ligger just nu strax utanför trendkanalen vilket ger signaler om en kommande sidledes utveckling.

Sett till Investtechs forskning kring årstidsvariationer är vi inne i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen. Hela våren och fram till och med maj visas en genomsnittligt positiv utveckling. Årstidsvariationerna kommer understödja eventuella reaktioner upp vilket signalerar att dessa kan bli kraftiga. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 58 punkter och det långsiktiga ligger på 57 punkter vilket signalerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 66 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 2,5 procent i april och 0,8 procent i maj.

Investtechs rekommendation: Neutral

Starbreeze

Starbreeze har fått en reaktion upp från golvet av en stigande trendkanal på medellång sikt och en fortsatt positiv utveckling indikeras. Uppgången har skett i kombination med hög volym vilket signalerar att köparna är aggressiva och villiga att gå upp i pris för att komma in i aktien.

Det finns motstånd mellan 18,00-18,70 kronor vilket kan begränsa uppsidan. Ett brott upp genom dessa nivåer kommer ge en stor uppsida. Vid reaktioner tillbaka finns stöd strax under golvet av trendkanalen vid 12,00-14,10 kronor.

Den stigande trenden stärks kortsiktigt av en mycket positiv volymbalans och högt momentum. Bolaget redovisar en delårsrapport den 12 maj. Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Cherry B

Cherry B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar att optimismen är ökande. Fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aggressiva köpare har pressat upp kursen till en ny toppnivå och det finns lite motstånd över dagens kurs vilket ger en stor uppsida. Aktien stärks av positiv volymbalans och ett högt kortsiktigt momentum.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 12 maj. Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

PowerCell Sweden

PowerCell Sweden har haft en svag utveckling innanför en fallande trendkanal sedan aktien tilldelats en säljsignal från en huvudskuldra-formation i början av februari. Fortsatt negativ utveckling indikeras.

Aktien har, i kombination med hög volym, brutit ned genom ett tidigare stöd vid 26 kronor och dagens kurs är den lägsta sedan slutet av oktober i fjol. Ett lågt RSI-värde signalerar ett svagt momentum som försvagar aktien på kort sikt.

Bolaget redovisade en delårsrapport den 10 maj. Aktien är samlat tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

 Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -