Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar 4C och Alleima, men anser att man ska ta hem vinsten i Engcon. För Anora, STG och Tokmanni blir rådet avvakta.

Det framgår av veckans utgåva.

First North-nykomlingen 4C har grund inom utbildnings- och utvärderingsmjukvara i militära sammanhang och har nu expanderat mot andra institutioner med höga säkerhetskrav. Bolaget växer snabbt och marknadsutsikterna är goda. Börsveckan sätter köp på tolv månaders sikt.

En annan nykomling, Alleima värderas väldigt lågt, precis som sig bör för ett utpräglat konjunkturkänsligt bolag som står inför dystrare tider. Börsveckan skissar på försiktiga prognoser och bedömer att prislappen är lite för låg för att avstå denna kvalitet som det heter.

Maskintillbehörsbolaget Engcon har fått en flygande start på börsen efter noteringen i somras, med en uppgång på över 70 procent. Börsveckan anser att Engcon förtjänar en premie men att nuvarande värdering är för hög. Det är dags att tacka för kaffet och ta hem vinsten, enligt Börsveckan som sätter sälj.

Spritbolaget Anora är marknadsledande inom en stabil bransch men möter en del utmaningar, bland annat av högre kostnader för insatsvaror. Börsveckan anser att Anora förefaller ganska rimligt värderad och avvaktar.

En vinstvarning efter sommaren sänkta det danska tobaksbolaget STG. Leveransproblem slog mot omsättning och lönsamhet. Värderingen är låg och direktavkastningen hög men de klena tillväxtutsikterna och vissa osäkerhetsfaktorer gör att Börsveckan avvaktar.

Finländska lågprishandlaren Tokmanni hade höga ambitioner men backade redan i februari från årets prognos. Risken finns att ledningen återigen är för optimistisk, skriver Börsveckan som föredrar Europris och avvaktar med Tokmanni.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -